Може би смятате, че домът ви е едно от най-безопасните

...
Може би смятате, че домът ви е едно от най-безопасните
Коментари Харесай

8 признака, че в дома ви се крие опасност

Може би смятате, че домът ви е едно от най-безопасните за вас места, само че от време на време може да се окаже, че това не е по този начин. Дори непрекъснато да почиствате дома си и всичко да е под конец, някои привички могат да създадат дома ви рисков за здравословното положение на цялото семейство.

1. Влагата - въздухът, несъмнено не може да бъде изцяло изсъхнал. Когато се къпете, готвите или даже просто дишате, вие овлажнявате въздуха. Вредно е обаче да употребявате овлажнители прекомерно постоянно, тъй като това може да докара до появяването на плесен и гъбички на скрити места. Вие няма да ги видите, само че противоречивите гъби, които навлизат в тялото през дихателните пътища са доста нездравословни за здравето ви. Възможно е да доведат до сълзене на очите, хрема, кашлица и даже кожна зараза.
2. Не чистите вентилацията си - замислете се от по кое време не сте почиствали вентилацията в дома си. Обзалагаме се, че във вентилационните отвори има тонове прахуляк, които могат да доведат до съществени здравословни проблеми като астма или дуригп роблеми с дихателните пътища.
3. Рядко сменяте спалното долни дрехи - то също може да съдържа доста бактерии и нездравословни гъбички. Трябва да гладите спалното долни дрехи преди да го промените, с цел да го дезинфекцирате в допълнение. Подменяйте го най-малко един път седмично, когато времето е топло и два пъти месечно, когато е студено. Не позволявайте на мързела да ви сътвори проблеми.
4. Не бършете прахуляк постоянно - в действителност бърсането с мокра забрадка или парцал единствено един път седмично въобще не е задоволително. Прахът е мощен алерген и не трябва да му позволявате да се натрупва. Той съдържа нездравословни субстанции, които могат да навредят на здравословното положение на фамилията ви. Не го подценявайте, изключително в случай че някой в дома ви има алергия към домакински прахуляк.
5. Не почиствате пространствата под солидните мебели - даже да чистите всеки ден, едва ли премествате всички мебели. Всъщност в случай че не го вършиме, като че ли въобще не чистите дома си. Трябва да почиствате пространството под солидните мебели постоянно, тъй като там също се събира доста прахуляк, а както към този момент споменахме натрупването на прахуляк не е потребно за здравето ви. Просто леко поместете шкафа и сме сигурни, че няма да останете прелестно сюрпризирани.
6. Позволявате на домашните си любимци да спят до вас - няма човек, който да не обича домашния си любим, само че въпреки всичко не трябва да ги допускате до леглото си, тъй като те придвижват бактерии, паразити и инсекти. Дори да се грижите за козината и чистотата на домашния си любим, не му позволявайте да спи във вашето легло.
7. Съхранявате прекомерно доста непотребни движимости в дома си - те само и единствено събират прахуляк и може би е време да се отървете от тях. Няма смисъл да събирате ненужни движимости, които по този начин или другояче не вършат домът ви по-красив. Когато ги премахнете, домът ви ще стане доста по-свеж, а и няма да е нужно да бършете прахуляк с часове.
8. Не проветрявате постоянно – постоянното отваряне на прозорците, за влезе пресен въздух извън е изцяло наложително, в случай че желаете да се предпазите от проблемите, които застоялият въздух може да ви навлече. Проветрявайте най-малко по един път всеки ден и доста скоро ще забележите разликата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР