Може би скоро ще бъде сложен край на периода, в

...
Може би скоро ще бъде сложен край на периода, в
Коментари Харесай

ЕС ще обсъжда споразумение за разпределяне на мигрантите, но дали то ще промени нещо?

Може би скоро ще бъде комплициран завършек на интервала, в който избавените в Средиземно море мигранти биваха изолирани на кораби дни и седмици в морето, до момента в който държавните управления в Европейския съюз се карат коя да ги одобри. В понеделник Малта ще бъде хазаин на среща на представители на Италия, Франция, Германия, Европейската комисия и финландското председателство на Европейски Съюз, на която ще се разисква евентуално основно съглашение.

" Убеден съм, че можем да се споразумеем по механизъм за автоматизирано европейско преразпределяне ", сподели в сряда френския президент Еманюел Макрон на среща в Рим с италианския министър председател Джузепе Конте.

Германия към този момент е споделила, че може да приема една четвърт от мигрантите, избавени в морето. Очаква се Франция за поеме сходен дял, а може да постъпят и по-малки предложения от други страни в Европейски Съюз.

Ако има закрепени квоти, може да се избегне нуждата от ad hoc договаряния за това кой да одобри пристигналите всякога, когато кораб със избавени мигранти наближи италианските или малтийските крайбрежия - както ставаше през последните месеци.

" Не знам дали те ще реализиран договорка в Малта, само че са налице всички условия за смяна в посоката на миграционната политика на Европейски Съюз ", споделя специалистът по миграция Марио Морконе. Според Морконе, някогашен началник на отдел в италианското министерството на вътрешните работи и сегашен началник на Италианския съвет за бежанците, мненията на Макрон в Рим са " окуражаващи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР