Може би си спомняте румънката Адриана Илиеску, която през 2005

...
Може би си спомняте румънката Адриана Илиеску, която през 2005
Коментари Харесай

Роди първото си дете на 66 г, а завърши на стълба на срама: Ето как живеят тя и дъщеря й днес (СНИМКИ)

Може би си спомняте румънката Адриана Илиеску, която през 2005 година стана обект на съществени полемики в медиите и обществото.

Работата е там, че тя роди първото си дете на 66 години, като сполучливо влезе в Книгата на върховете на Гинес като най-възрастната родилка. Оттогава тя трябваше непрекъснато да се сблъсква с осъжденията на обществото. Тя обаче преодолява всички компликации с помощта на любовта си към щерка си.

 Адриана Илиеску майка

 най-възрастната майка

Мнозина се интересуват за какво не е родила по-рано.

Адриана се омъжва, когато е на 20 години. Съпругът й не иска деца, той е изрично срещу. Скоро тя взема решение да се разведе, след което се отдава на кариерата си. Адриана се лекува от неплодородие в продължение на девет години и се опитва безуспешно да забременее.

 Адриана Илиеску млада

Адриана Илиеску на млади години

Тя взема решение да опита IVF. Тогава е беше на 66 години и доста добре знае, че поема голям риск. Но желанието й да осъществя майчинството си е по-силно от всичко друго.

Много хора към нея не я поддържат, а някои даже й обръщат тил

Въпреки това Адриана съумява да забременее и ражда крепко бебе. Трудностите, които Адриана среща след раждането, са големи.

 Адриана Илиеску щерка

Когато най-сетне забременява с тризнаци, две от тях са мъртвородени, а щерка й Елиза се ражда преждевременно, тъй че тя прекарва дълго време в интензивното поделение. Когато щерка й заяква, Адриана решава да я кръсти.

 Адриана Илиеску с Елиза

По този мотив Адриана даже е наказана от разнообразни религиозни организации. Те се аргументират с това, че решението й да стане майка на такава възраст е извънредно егоистично. Въпреки всичко Адриана счита щерка си за подарък Божи.

Какъв ще е животът на момичето като порасне…

Адриана съумяла да се контракти с лекаря, направил инвитро интервенцията. С други думи, те се разбрали, че в случай че Адриана почине, лекарят ще стане кръстник на момичето и неин формален аставник, до момента в който тя навърши 18 години.

Често се счита, че Адриана в действителност е бабата на Елиза. Жената е пенсионирана, с цел да може да отделя доста време на щерка си.

 Адриана Илиеску с щерка си

Адриана е и учител по румънски език и литература и създател на повече от 25 книги за деца. Дъщеря й обича учебното заведение и взе участие в доста надпревари. Елиза се надява да отиде в лицей в бъдеще.

Адриана и Елиза имат специфична връзка майка-дъщеря. Като нейна майка Адриана отдава всичките си сили, опит и познания на щерка си.

Тя продължава да води деен и здравословен метод на живот, а мощ и мотивация й дава щерка й. Адриана към този момент е на 83 години, усеща се чудесно и се надява още дълго да радва щерка си да пораства.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР