Може би си мислите, че влиянието на пандемията е довело

...
Може би си мислите, че влиянието на пандемията е довело
Коментари Харесай

Физическите копия на книги все още са по-популярни от електронните заглавия

Може би си мислите, че въздействието на пандемията е довело до взрив на електронните услуги съвсем на всички места, само че има една област с присъща инверсия. Според изследване на Statista за покупките на книги през 2020-та година, в света на книгата към момента преобладават хартиените издания пред електронните в съвсем всички страни.

Проучването дефинира броя консуматори, закупили физически и цифрови копия на книги, по отношение на общата популация в основни страни. Така да вземем за пример в Германия над 58% от участниците в изследването настояват, че са си купили хартиени книги и едвам 10% е-книги. В Съединените американски щати отношението е надлежно 44,5% към 22,7%. Индия показва най-ниска заинтригуваност към книгите, като едвам 24,5% от популацията си купува хартиени копия и 5,6% се ориентира към цифровите. В друга страна като Китай да вземем за пример виждаме опит на е-книгата да изпревари хартията, като 32% си купуват физически копия и 24,4% – електронни. Това евентуално се дължи на наклонността в Азия да се чете повече през смарт телефона и също на причудливата особеност отпреди 10 години на „Написаните на телефон“ бестселъри в Япония.

не взе участие в съответното изследване, само че съгласно Statista електронните книги известност и тук. Статистическата компания твърди, че годишният приход на електронните издания тази година се предвижда да бъде към 6 милиона щатски $, с растеж към 3,2% по отношение на предходната.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР