Mоже би си мислите, че ключът към повишението е да

...
Mоже би си мислите, че ключът към повишението е да
Коментари Харесай

Учените: Искате повишение? Правете повече секс!

Mоже би си мислите, че ключът към покачването е да оставате следработно време, да се подмазвате на шефа или просто да живеете за работата си, само че има още нещо, което можете да извършите.

Според ново изследване хората, които получават оргазъм най-малко един път дневно, работят по-усърдно и с повече предпочитание. Този възторг се отразява и на работата им и покачването не закъснява.

Тези хора умеят да балансират сред персоналния си живот и работата.

„ Поддържането на здравословна връзка, която включва задоволително количество секс, прави работещия по-щастлив и по-отдаден на работата си, което се отразява позитивно както на самия работещ, по този начин и на организацията, за която работи “, споделя Кийт Левит, професор в Университета на Орегон.

Проф. Левит, който е специалист по организационно държание и мениджмънт, отбелязва, че хората, които съумяват да загърбят работата си, когато са вкъщи, се радват по-щастлив персонален живот и като цяло са по-добри в специалността си.

Причината сексът да оказва позитивно въздействие върху професионалното ви показване е отделянето на хормона допамин, с който мозъкът ви „ награждава “. Този невротрансмитер е ключът към положителното психическо здраве, а неговата липса води до меланхолия и изнемощялост, в по-тежките случаи неналичието му даже се свързва с болестта шизофрения.

Освен допамин, след оргазъм се отделя огромно количество окситоцин, който пък се свързва с възприятието за обвързаност.

Затова сексът усъвършенства настроението ви и възприятието за сила и възвишеност продължава през идващия ден.

За да проследят връзката сред секса и работата, учените са провели изследване, в което са взели участие 159 женени двойки. Те трябвало да попълнят две анкети всеки ден в продължение на две седмици.

Както и очаквали, чиновниците, които били правили секс предната вечер, били в по-добро въодушевление. А приповдигнатото въодушевление заран водело до повече работливост денем. Този резултат, който траел до 24 часа след оргазъм, бил еднообразно мощен както при мъжете, по този начин и при дамите.

Учените взели поради и качеството на съня и взаимоотношенията сред съпрузите, които главно въздействат на настроението ни заран. Въпреки това се оказало, че сексът също оказва голямо влияние върху работата ни.

„ Това изследване ни припомня, че сексът има обществени, прочувствени и психически изгоди, по тази причина е значимо да бъде наш приоритет “, споделя професор Левит. „ Отделете време и за него. “

Професор Левит не е единственият, който е забелязал връзката сред секса и работата. Един градски консултант в Швеция неотдавна предложи чиновниците в общината да употребяват един от работните си часове през седмицата за секс. По този метод съветникът се надява да увеличи раждаемостта в града и в това време да усъвършенства настроението и продуктивността да чиновниците.

Проф. Левит обръща внимание и на шефовете, които занимават чиновниците си и в извънработно време. Отговарянето на имейли след работа, спомагателните задания и така нататък утежняват продуктивността в работно време. Според професора шефовете би трябвало да насърчат чиновниците си да се откъсват от офиса, откакто си тръгнат вечер. По този метод чиновниците могат да реализират баланс сред работата и персоналния им живот, който е доста значим за продуктивността и положителното въодушевление.

А знаете ли, че във Франция неотдавна прокараха закон, съгласно който чиновниците имат право да се „ изключат “ и съгласно който не са длъжни да дават отговор на имейли и известия след работно време.

„ Новите технологии ни изкушават непрекъснато да сме „ включени “ и на линия, само че евентуално е по-добре да ги изключим, когато можем “, споделя проф. Левит. „ Работодателите би трябвало да предизвикват чиновниците си да се откъснат от работата си след работно време. “

Покажете това изследване на шефа си, който непрекъснато ви занимава след работа, а в това време вие се захващайте за „ работа “ и правете повече секс! Така покачването ви чака напълно скоро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР