Може би си мислите, че дълбоко в себе си всеки

...
Може би си мислите, че дълбоко в себе си всеки
Коментари Харесай

7 знака, че не могат да ви манипулират лесно

Може би си мислите, че надълбоко в себе си всеки има положителни планове. За страдание това евентуално не е правилно. Много хора са подготвени да ви употребяват и да минат през вас, в случай че това значи да стигнат до върха. Когато работите с професионален манипулатор, постоянно не осъзнавате какво се е случило, до момента в който не стане прекомерно късно.Колко постоянно ви манипулират? Прекалено ли сте доверчиви? Или надушвате неприятните планове отдалече?

Ето седем признака, че не сте елементарно манипулируеми:

1. Вие изисквате почитание от другите

Хората, които обичат да манипулират другите, постоянно търсят хора с ниско самочувствие. Те знаят, че е по-лесно да получат това, което желаят от някой, който няма нищо срещу да бъде „ бърсалка ” за другите. Ако сте човек, който стои на мястото си и изисква почитание от хората към себе си, евентуално е да избягвате да бъдете манипулирани от хора с неприятни планове.

2. Не се страхувате да изразите мнението си

Ако сте подготвени да изразявате мнението си и да заявявате потребностите си на другите, знаете, че няма да стигнете доста надалеч в живота, като отказвате да говорите.Манипулаторите стоят надалеч от всеки, който не се опасява да се придържа към себе си и желанията си. Ако такива хора стоят надалеч от вас, това демонстрира, че сте в положение да извършите потребностите си приоритет и да споделяте, с цел да ги посрещате и задоволите.

3. Не се страхувате да кажете Не

Манипулаторите търсят тези, които се опасяват да кажат „ не “. Те целеустремено избират хора, които са подготвени да се съгласяват, без да задават прекалено много въпроси. Ако не се страхувате да кажете на някого, че ви е неловко или просто не желаете да се съгласите, сте в сигурност от тези, които желаят да ви употребяват, с цел да напреднат.

4. Определяте последици

Манипулаторът постоянно тества вашите граници, с цел да види какъв брой надалеч могат да ви тласнат. Чрез слагането на граници и обяснение на следствията от пресичането на линията, вие изисквате почитание и давате на хората да схванат, че не можете да бъдете манипулирани.

5. Използвате времето като ваше преимущество

Когато някой се пробва да ви манипулира, той може да изиска неотложен отговор или незабавни дейности, с цел да ви окаже напън. Ако можете да употребявате тези моменти, с цел да се отдалечите от манипулатора и откажете да бъдете заплашвани, манипулаторът най-вероятно ще отстъпи.

6. Вие предприемате дейности

Манипулаторите са ориентирани към пасивни хора, тъй като те са по-лесни за управление. Ако  си зададете цели и предприемете дейности, няма възможност да бъдете цел на манипулатор. Ако знаете какво желаете и го преследвате, това ще изплаши хората, които желаят да ви манипулират.

7. Вие се изправяте против тези, които се пробват да ви манипулират

Манипулаторите играят играта си, тъй като са положителни в нея. В предишното те са имали триумф с потреблението на хора, с цел да се повдигнат. Да бъдеш в положение да разпознаеш някой, който се пробва да те употребява и да бъдеш задоволително мощен, с цел да се изправиш против него, ще оплете манипулатора в личните му мрежи. Ако сте подготвени да се изправите против него, той няма да повтори опита си за операция.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР