Може би ще ви е по-лесно да си говорите сама

...
Може би ще ви е по-лесно да си говорите сама
Коментари Харесай

Монолози от джипката, защото ГЕРБ започнаха да си говорят сами

" Може би ще ви е по-лесно да си говорите сама... Без журналистически въпроси ". С тези думи, иронично или не, журналистът Виктор Николаев се обърна към ръководителят на групата на ГЕРБ в Народното събрание Даниела Дариткова.

До репликата се стигна, откакто Дариткова изиска да не бъде прекъсвана. " Аз бях задоволително търпелива, с цел да ви изчакам.... ", разясни тя. " Прекъсването " в действителност беше въпрос – за какво ръководещите не желаят да има онлайн наблюдаване на броенето на бюлетините на идния избор.

И евентуално в това нейно изявление нямаше да има проблем, в случай че говореше с политически конкурент, а не с публицист и то в страната, която е на.

За жал обаче няма нищо ненадейно в реакцията на Дариткова. Откакто е на власт, ГЕРБ постепенно, само че несъмнено изолира публицистите и техните въпроси. През последната година обстановката стигна до своята сериозна точка, а ръководещите съумяха да си обезпечат цялостен " комфорт " - не без безмълвното единодушие на част от публицистите.

Най-яркият образец е министър председателят Бойко Борисов. Той рядко се явява даже в Народното събрание, само че от от няколко месеца не стъпва там, като в същото време размени конференциите с онлайн предавания в обществените мрежи от джипката си, от или от. Негови събеседници са министри, кметове или даже водещи. " Оператор " и " продуцент " пък е някогашната шефка на държавната пресслужба Севдeлина Арнаудова. В тази идилична за ръководещите и гротескна за публиката среда се разясняват всички значими за страната тематики. Без въпроси, без сдържаност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР