Може би президентът иска предсрочни избори, за да сформира служебно

...
Може би президентът иска предсрочни избори, за да сформира служебно
Коментари Харесай

Караянчева: Радев да стане премиер, ако му е отеснял костюма на президент

" Може би президентът желае предварителни избори, с цел да образува служебно държавно управление, което да промени решение на Народното събрание за договорката със самолетите. Това сподели във Велико Търново ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи „ Фокус “.
Караянчева дефинира речта на президента като мрачна, песимистична, очерняща и унижаваща България. „ Тя като че ли е писана, с цел да бъде произнесена от президент на вражеска страна, който желае да унижи, да смаже България и да я превземе. Тази тирада наподобява повече на продължение на речта, която той произнесе за Нова година. Но до момента в който в онази тирада се подчертава главно на договорката със самолетите, в този момент внезапно се оказа, че би трябвало да вършим и предварителни парламентарни избори. Допреди два месеца нямаше такава концепция, може би тъй като президентът желае да образува служебно държавно управление, което да промени решението на Народното събрание “, уточни Цвета Караянчева. Тя предложения президентът Румен Радев в Народното събрание, с цел да разбере по какъв начин работи Народното събрание. Председателят на Народното събрание акцентира, че всички закони, които Народното събрание приема, минават публично разискване. По думите ѝ те са в интерес на българския жител. Според нея те имат оценка за влияние и съответните претекстове.
Караянчева съобщи, че изказванията на Радев за това, че се одобряват лобистки закони са неаргуметирани. Тя акцентира, че Народното събрание е най-прозрачната институция в България, а ниският ѝ рейтинг се дължи на обстоятелството, че се дава опция на българските жители да знаят какво вършат техните народни представители. „ Ако ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото предпочитание виждам, че имате, и направете всичко допустимо да спечелите изборите след две години и да станете министър председател и да вземате значими решения. Когато човек взема значими решения, той не може да угоди на всички, по тази причина и рейтингът от време на време пада. Когато се наложи да вземате значими решения и да заставате с лицето си зад тях, тогава може би и вашият рейтинг ще падне. Законите са поставени на уеб страницата на Министерството и отстояват един месец там, с цел да се направи публично разискване и да могат да се чуят всички разнообразни гледни точки. Когато законите се внасят от народни представители, те също са подложени на публично разискване и ние чуваме разнообразни гледни точки. Ако желаете да водите разговор с българския парламент, имате опция да изпратите своите специалисти и да чуем вашите позиции. В никакъв случай не лишаваме правото ви да налагате несъгласие. Това е ваше конституционно право и ние го почитаме, само че имаме право да имаме друго мнение, тъй като България е демократична страна “, сподели още Цвета Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР