Може би няма друга битка в света на бокса, а

...
Може би няма друга битка в света на бокса, а
Коментари Харесай

Тайсън, Джошуа, Нгану, Уайлдър, Канело! Всички мнения за Фюри - Усик

Може би няма друга борба в света на бокса, а и няма да има дълго време, която да провокира толкоз доста внимание, отзиви и прогнози, от време на време диаметрално противоположни, даже взаимно изключващи се, като тази сред Тайсън Фюри и Олександър Усик. Всичко това заради изобилието от променливи и незнайни, всяка от които в по-голяма или по-малка степен може да повлияе на изхода на дълго чаканата историческа борба.

Така или другояче, всичко, както постоянно, ще се разбере непосредствено на кръга. Но това не пречи да гадаем и да се опитваме да предвиждаме, като с неприкрит интерес се опитваме да надникнем в огромния мач.

И с цел да бъде картината цялостна - или най-малко допустимо най-пъстра - ние се потрудихме и събрахме всички прогнози и отзиви за багра сред Олександър и Тайсън, откогато украинецът победи Антъни Джошуа за повторно.

 

МНЕНИЯ ОТ ОТБОРИТЕ НА УСИК И ФЮРИ

ШУГЪР ХИЛ , старши треньор на Фюри: " Мисля, че Усик би трябвало да показа най-хубавия си проект за дуела. Той ще може да направи доста неща, а освен едно. Това е, което чакам от Усик, това е, което всички ние чакаме. И за това упражняваме. Не се тренира за едно нещо. Ако го вършиме, се подготвяте за неуспех. Планът за борбата е просто да се боксираме, да вършим това, което нормално вършим. Ако тялото е отворено, работи с него. Ако главата е отворена, работете с нея. Ако някоя страна е отворена, работете върху нея. Работиш на мястото, което ще ти свърши работа в дадения миг. В бокса обаче нещата се трансформират непрекъснато. Обичам положителните провокации. Тайсън също го харесва. И двамата знаем, че Олександър Усик е страховит боксьор, той го е потвърдил. Така че искаш най-хубавото. А Олександър явно е най-хубавият противник за него тъкмо в този момент, на този стадий, в борба за всички пояси, за всичко, което е довело до този миг. "

АЛЕКСАНДЪР КРАСЮК , промоутър на Усик: " Размерът не значи доста, изключително в бокса. Много хора, в това число Дерек Чисора, имаха вяра, че размерът значи доста. Но моят опит и моето чувство ми споделят, че не става въпрос за размер, а за умения, за отношение, за логика на психиката, за боксов IQ. Това е, което те прави победител. Тайсън има всичко това: има боксов коефициент на просветеност, има умения, има скорост, има работа с крайници, има опит, знае по какъв начин да разбере нещата на кръга и има размери. Усик има всичко, като се изключи размера. Но Усик има нещо от предишното. Усик има огромен аматьорски опит. Когато беседвам с Олександър, не чувствам никакво съмнение в очите му. Той е безусловно подготвен за деяние и знае по какъв начин да се показа против Тайсън ".

ФРАНК УОРЪН , промоутър на Фюри: " Това е допустимо най-големият дуел в нашия спорт. Супертежките постоянно възбуждат въображението на почитателите и не се колебая, че това ще бъде най-голямото боксово събитие на века. Очаквам с неспокойствие Тайсън да си върне трите пояса, които в никакъв случай не е губил на кръга. Предполагам, че Фюри ще удря Усик. Що се отнася до мен, той е прекомерно огромен за украинеца. Освен това те си наподобяват. Големи боксови мозъци и всичко останало. Но мисля, че Тайсън е по-силен във всичко. Въпреки това Усик е доста добър. Беше страховит боксьор в полутежка категория, а в този момент е доста добър боксьор в тежка категория. Но в случай че ги сравните, ще видите, че Фюри е по-силен във всичко ".

ЕГИС КЛИМАС , управител на Усик: " Усик постоянно е добре квалифициран душевен. И той се приготвя доста съществено за всеки дуел. Преминахме през доста компликации, с цел да организираме този дуел. Сигурен съм, че Усик ще победи Фюри. Сигурен съм, че няма да е елементарно да го направи. Но не бих се изненадал даже в случай че Усик завоюва с нокаут. Защо споделям това? Защото Усик ще умори и изтощи Фюри ".

БОБ АРЪМ , съпромоутър на Фюри: " Това е страхотна борба с равни шансове. В началото си мислех, че Фюри е прекомерно огромен за Усик. Мислех, че той ще го унищожи. Че Александър няма никакъв късмет. Сега считам, че в действителност това е доста по-оспорвана борба. Битка, която може да се развие по всевъзможен метод. И коефициентите на букмейкърите го потвърждават. В тази борба няма любимец. "

 

ПРОГНОЗИ НА БИВШИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪПЕРНИЦИ НА УСИК И ФЮРИ

ТОНИ БЕЛЮ: " Винаги съм считал, че размерът ще победи Олександър Усик. И постоянно съм считал, че Фюри ще бъде боецът. Но той продължаваше да заобикаля борбата. Това ме накара да си помисля: " О, значи той знае нещо, което аз би трябвало да знам, щом се пази от него ". Но аз не знам. Вижте, в случай че той отиде при Олександър и се опита да се отърве от него, да го пребие, ще загуби. Защото Тайсън няма да го хване, няма да може да се оправи с него. Но в случай че отиде там и се боксира, употребява размера и дистанцията - може да завоюва, може да го надвие. Просто би трябвало да го държи на отдалеченост. В подобен случай ще бъде ужасяващ пердах за гледане. Ако излезе там и направи това, за което приказва - да победи състезател от полутежка категория, да го нокаутира, да го прегази и да го прегази - ще загуби. Просто си мисля: " Ако някой победи Фюри - това ще бъде Усик ". Не ви неистина, залагам на него да завоюва. Наистина го върша. Просто считам, че с Усик е толкоз мъчно да се оправиш и той е най-издръжливият душевен човек, с който в миналото ще се сблъскаш в живота си. "

МАЙРИС БРИЕДИС: " Мисля, че първите шест рунда ще бъдат равностойни, а по-късно Фюри... Мисля, че борбата ще бъде доста сходна на тази сред Фюри и Стив Кънингам. Виждам същия тип борба. Тогава той в последна сметка хвана Стив Кънингам за врата и по-късно го повали. Мисля, че той ще направи същото с Усик. "

АНТЪНИ ДЖОШУА: " Битката сред Усик и Фюри не е просто елементарна борба. Това е знакова борба. Кой ще завоюва? Честно казано, клоня към успеха на Усик. Но кой знае сигурно? И двамата са на върха в дивизията. Така че просто ще пожелая и на двамата шанс. Надявам се и двамата да имат страхотни подготвителни лагери. Бил съм се с Усик. Мисля, че той е свръхестествен боксьор и има страховит екип към себе си. Ти си толкоз добър, колкото е добър екипът ти, а той е страховит в това отношение. След като бях на кръга с него и го изучавах, към момента го уча, не преставам да го уча, мисля, че той е този, който ще победи. "

OТО ВАЛИН: " Фюри е огромен, има огромен обхват, тъй че Усик би трябвало да му отнеме това преимущество. Той би трябвало да го притиска, да бъде нападателен и да нанася удари в тялото. Тайсън има огромен торс, само че също по този начин има добра отбрана по-високо от кръста, тъй че Усик ще би трябвало да удря в долната му част. Когато се приближи, би трябвало да внимава. Той не може да разреши на Фюри да го хване, провесен солидно. Той направи това с мен и това му лиши малко сила. Мисля, че Усик е в действителност добър войник и потвърди, че против Джошуа е задоволително огромен за дивизията. Мислех, че ще бъде прекомерно дребен за Ей Джей, само че той се оправи в действителност добре. В същото време за мен любимецът е Фюри. Той е огромно момче, в действителност добър боксьор, който може да бъде и нападателен. Фюри е образован войник, убеден е и има инструментите да победи Усик, съгласно мен по точки ".

ДАНИЕЛ ДЮБОА: " Мисля, че Усик е добър боксьор и подъл войник. Но преимуществото на Фюри е, че има опит и към този момент е потвърдил равнището си. Определено залагам на Фюри. "

ФРАНСИС НГАНУ: " Обективно видяно, Тайсън е любимец. От своя страна, аз също залагам на него. Но в това време не отчислявам Усик по никакъв метод. Знам, че той може да завоюва, че има положителни шансове. Но въпреки всичко ще заложа на успеха на Фюри ".

ДИОНТЕЙ УАЙЛДЪР: " Това е борба 50 на 50, всичко може да се случи. Хората гледат на размерите на Фюри като на огромно преимущество, само че това не значи нищо, тъй като Усик може да се държи ниско и на Фюри ще му е мъчно с големия си растеж да го доближи. Ако Усик успее да се приближи и да съкрати дистанцията бързо, скоростта може да се окаже сериозен фактор. За мен това е равносилен дуел и се веселя, че най-сетне ще се случи и всички пояси ще бъдат в едни и същи ръце. "

ДИЛИЪН УАЙТ: " Трудно е да посоча любимец или да направя прогноза. Много е мъчно да се избере един. Лесно можете да намерите причини в интерес на единия или другия. Това е онази класическа борба, в която възможностите за победа са 50/50. Всичко ще зависи от това кой от двамата желае да завоюва повече. Ще зависи и от това кой ще се приготви по-добре и по-правилно за борбата ".

ПРОГНОЗИ НА ШАМПИОНИТЕ В ТЕЖКА КАТЕГОРИЯ

РИДИК БОУ: " Мисля, че ще бъде сложен дуел, само че залагам на успеха на Тайсън. Мисля, че той ще го нокаутира в 5-ия рунд. "

ШАНЪН БРИГС: " Не можеш да се изправиш против Фюри, той в никакъв случай не губи, в действителност не можеш да се изправиш против някой толкоз огромен, който може да се движи по този метод. Той е огромен мъж и погледнете краката му, той е смешно комплициран, има краката на естествен висок боксьор, само че тялото на пълен мъж, който не тренира и това му оказва помощ. Той няма мускули, само че истината е, че мускулите не се бият за вас. Той е доста чевръст, може да се движи и да движи главата си и не постоянно нокаутира съперниците си - това демонстрира, че може да прави рундове. Човек с подобен растеж, с такава устойчивост, каквато има той, може да удря и да поема удари, може да се плъзга по кръга. Този човек не би се изгубил в нито една ера от историята на бокса поради това какъв брой е огромен. "

ФРАНК БРУНО: " Усик е доста добър боксьор, доста по-опитен, в сравнение с доста хора си мислят за него. Неудобен във всяко едно отношение. Той е страховит войник, който знае по какъв начин да се грижи за себе си. Но един добър (истински) супербоец, който знае какво прави, ще го натика в ъгъла, ще му нанесе няколко удара и ще го победи. "

ВИТАЛИЙ КЛИЧКО: " За да победи Усик, Фюри би трябвало да яде по-малко бърза храна, да се откаже от алкохола, от опиатите и да се приготви добре за багра. Всички чакат драма на кръга. Никой в света не знае по какъв начин ще протече този дуел. Все отново това е дуел в тежка категория. Всеки удар може да бъде решителен. Това е повода, заради която би било неточност да се дефинира победител. Но, несъмнено, аз държа на юмруците си за Усик. Надявам се, че той ще победи и ще върне пояса на WBC в Украйна. "

ЛЕНЪКС ЛЮИС: " Смятам, че Фюри има доста страхотни качества: висок е, може да се боксира с двата гарда, може да се боксира под номер едно. Лично аз постоянно съм казвал, че е по-трудно да победиш огромен човек. Винаги съм вярвал, че огромните момчета имат преимущество. Няма да отпиша Усик, само че ще заложа за победа на Фюри по точки ".

ДЖОУЗЕФ ПАРКЪР: " Усик е страховит войник, без подозрение. Просто погледнете какво към този момент е постигнал в бокса. Той стана безспорен първенец в полутежка категория, той е единен първенец в тежка категория. Сигурен съм, че той ще сътвори доста проблеми на Фюри със своята пъргавина. Но аз въпреки всичко ще заложа на Фюри. Мисля, че той е прекомерно огромен за Усик. Мисля, че той ще го изтощи и ще го победи. Мисля, че ще го настигне. "

АНДИ РУИС: " Ако Усик прави това, което би трябвало – излезе на кръга, хвърля комбинации, съкратява дистанцията, прави това, което би трябвало, стои надалеч от удара на Тайсън Фюри... Защото в действителност не ми хареса по какъв начин изглеждаше Фюри в последния дуел. Но можеш да изглеждаш зле в един дуел, а в идващия да изглеждаш по-добре. Стиловете вършат борбите. Надявам се, че Усик ще завоюва, само че това ще бъде борба 50 на 50. "

МАЙК ТАЙСЪН: " Никога не отчислявам даден войник заради повода, че се допуска, че е прекомерно дребен. Просто имам вяра, че Фюри няма да повтори грешките на Антъни Джошуа. Той ще се боксира по друг метод. Мисля, че ще окаже голям напън върху Усик още от началния гонг. Фюри непрестанно потвърждава, че няма по-силен от него. Мисля, че той ще остане на върха толкоз дълго, колкото желае - до момента в който не се появи негов правоприемник. Усик ще тича по кръга през цялата нощ. Но той би трябвало да спре и да се бие, с цел да завоюва този дуел. В избран миг той ще би трябвало да се изправи и да се бие. Не може да тича и да се боксира от самото начало, не е като да му дадат решение за това. Фюри ще завоюва. "

ПРОГНОЗИ НА ШАМПИОНИТЕ ОТ ДРУГИ КАТЕГОРИИ

КАНЕЛО АЛВАРЕС: " Усик е в действителност страховит войник, проследявам го отдавна. Той е страховит войник с доста умения. Но мисля, че Фюри има всичко - тегло, боксови умения... Мисля, че на Усик ще му бъде мъчно. "

АРТУР БЕТЕРБИЕВ: " Преди дуела сред Усик и Джошуа споделих, че Джошуа ще победи. Мислех тнака, тъй като той е същински войник от тежка категория, а не изкачил дивизиите като Усик. Сега също считам, че Тайсън Фюри ще завоюва. Но като цяло ще завоюва този, който ще бъде по-добре квалифициран за борбата ".

ДМИТРИЙ БИВОЛ: " Усик може да го победи. Знаете, че тези бойци са на толкоз високо равнище, че най-хубавият ще зависи от това по какъв начин се разсънват, какво ядат преди багра, какво мислят за миналата седмица, по какъв начин са се подготвили душевен. Що се отнася до уменията, мисля, че Усик има малко по-добри умения от Фюри. Но Фюри има мощен удар. Той знае по какъв начин да употребява размерите си против съперниците си. Това е доста забавна борба и не знам кой ще завоюва. Дори не ме питайте за това. "

ОСКАР ДЕ ЛА ХОЯ: " Тайсън Фюри е моят човек. Обичам Тайсън. Той е прелестен човек, изострен войник, движи се като лекоатлет. Надявам се Тайсън Фюри да е първенец вечно, тъй като е страховит за бокса ".

ВАСИЛИЙ ЛОМАЧЕНКО: " Аз съм за моя другар, за моя брат Олександър Усик. Разбира се, искам му да завоюва този пердах. И най-силният ще победи. Това е доста, доста исторически миг за бокса, за хората, свързани с бокса, и, несъмнено, за нашата Украйна това е доста значима борба. Ще се апелирам за Олександър и се надявам, че най-силният ще победи ".
.native-ad-suggested-news +.ls-sideblock-wrap { clear: both; }.native-ad-suggested-news { float: left; position: relative; margin-bottom: 30px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wr

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР