Може би няма човек в България, който да не знае

...
Може би няма човек в България, който да не знае
Коментари Харесай

"Навиците на успеха“: Среща с президента Росен Плевнелиев


Може би няма човек в България, който да не знае кой е Росен Плевнелиев, само че малко са осведомени с негова история преди да стане държавен глава на републиката. Той е един от тези българи, които вземат решение, че в чужбина ще намерят своето развиване и благополучие. За сложните моменти, премълчаните истини и цената, която е платил, с цел да бъде президент, приказва Росен Плевнелиев в " Навиците на триумфа ".

Снимка: btvnovinite.bg


Роден е в семейство на учители. Завършва техническия университет в София и е най положителният програмист в България за 1982. Три години по късно отпътува за Германия, с цел да работи като строителен служащ в Хамбург, въпреки че не приказва немски и не схваща нищо от строителство. Четири месеца се постанова да спи в колата си, само че единствено след 2 години има лична строителна компания с офиси в няколко немски града.

Днес той е стожерът на българската софтуерна екосистема. Обектите му са из цяла Европа. В това число и 2 летища - в Атина и Хонконг.

Минава през трагични персонални моменти и загуби, само че в никакъв случай не стопира да има вяра. Любящ брачен партньор и татко на 4 деца, само че и постоянно и умишлено излиза от зоната си на комфорт и има вяра, че търпението и постоянството са гаранция за триумф.

Негов наставник и непосредствен другар е починалият държавен глава на Израел Шимон Перес.

„ Много пъти ориста ми подаваше ръка. Когато погледна в този момент обратно си споделям, че няма защо да скърбя “, споделя той.

Вижте още във видеото

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР