Може би няма човек, който да не си задава въпроса,

...
Може би няма човек, който да не си задава въпроса,
Коментари Харесай

Как ще изглежда пътуването ни след края на пандемията?

 Може би няма човек, който да не си задава въпроса, по кое време още веднъж ще тръгнем на път. Но надали пътуването по света ще е същото, както преди. Навярно шезлонгите ни на морето ще са разграничени с пелексиглас, а още преди да стигнем до там, на летището ще ни бъде изработен кръвен тест и ще бъдем напръскани с дезинфектант. Може би ви звучи извънредно, само че това са същински ограничения, които туристическите компании са подготвени да одобряват, с цел да ви накарат да се чувствате в сигурност в света след COVID-19. 

Все още е мъчно да се каже с акуратност по кое време ще стартираме да пътуваме още веднъж - Аржентина е забранила интернационалните полети до септември, а Борис Джонсън предизвести британците, че не трябва да си резервират почивки на морето това лято.

И въпреки всичко, ето по какъв начин ще се промени методът ни на пътешестване след пандемията:

Летището

Много летища към този момент са въвели ограничения за справяне със болестта, като те се подчиняват на рекомендациите от държавното управление - разстояние сред пасажерите, което е най-малко два метра, в случай че не става дума за членовете на едно семейство, както и дезинфектанти за ръце, ситуирани на всички места из постройката. В Съединени американски щати хората на летищата би трябвало да си мият ръцете в продължение на 20 секунди преди и след инспекцията за сигурност.

На летищата в Хонконг пък има машини, които пръскат цялото тяло на пасажерите с дезинфектант, който убива бактериите и вирусите за 40 секунди. То, също по този начин, изпитва роботи, които чистят коридорите с ултравиолетова светлина, която убива COVID-19. Естествено, на множеството летища участва и най-простата мярка - плакати, които демонстрират нужните защитни ограничения, както и методът, по който да се движат из постройката.

Още при започване на рецесията се вкараха термо камери, които да засичат температурата на пасажерите, но съгласно доста специалисти, те нямат резултат, защото множеството хора карат вируса без признаци, пишат от BBC. Някои самолетни компании стигат и по-далеч - Emirates, оферират бърз кръвен тест на летището в Дубай, който може да е подготвен до 10 мин. От през днешния ден пасажерите във Виена също оферират сходна услуга, с цел да се избегне 14-дневната карантина. Техният тест обаче е PCR и лишава няколко часа. Цената му е 190 евро.

Новите ограничения ще доведат и до стеснение - вероятно времето, което ще ни отнеме с цел да преминем през инспекцията, ще се усили.

В самолета

За жал ще би трябвало да забравим за красивите усмивки на стюардите, защото няма да ги виждаме поради защитните маски, които те ще са задължени да носят. Всички пасажери също ще носят маски, а преди полета, самолетната компания ще се е погрижила всички седалки да са прецизно дезинфекцирани. И тук има крайни ограничения - авиолиниите в Корея обмислят екипите им да са в защитни костюми.

Една от общите ограничения, които се плануват, е самолетните компании да не продават всички седалки в самолета. Но съгласно доста специалисти, това ще докара до повишаване на цените и ще ни върне във времената, в които полет от Париж  до Ница за 1000 евро, осведоми " Dnes.bg ".

Когато пристигнете на мечтаната дестинация

Сигурно си мечтаете за отмора на някой италиански плаж. Е, тогава се прегответе да се лутате из загради от плексиглас, до момента в който търсите подобаващата сянка. Италианското държавно управление към този момент даже е направило скици на тази концепция и я обмисля в действителност съществено. Хотелите пък може да отворят, само че без да позволяват хора до басейните си или спа центровете си. Ресторантите също търсят метод да посрещнат туристи, разполагайки масите си на по-голямо разстояние.

Португалската верига хотели, Vila Gale, съобщи, че се е " запасила със средства за стерилизация на ръцете " и " сформира но карт менюта с цел да заменибюфетите ". Николаос Сипсас, професор по медицина в Атина, е склонен, че храненето на шведска маса е изложено на риск, дружно с общото прилагане на басейни, питейни заведения и плажове.

" Според мен гръцките плажове ще са едва обитаеми или с други думи - ще има къпещи се, само че те няма да са близо един до различен. Няма да забележим феномена на проведените плажове с кърпи директно един до различен ", споделя той. Други страни плануват " туристически коридори ", за страните, които са минимум наранени от COVID-19. Така Хърватия планува специфичен достъп за туристите от Чехия и Словакия до плажовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР