Може би няма човек, който да не е чувал за

...
Може би няма човек, който да не е чувал за
Коментари Харесай

Пет легенди за митичното същество Торбалан

Може би няма човек, който да не е чувал за Торбалан. Много родители плашат децата си с всевъзможни митични същества, когато те са непослушни. Но легендите за Торбалан са известни в целия свят. Ето 5 от тях:

5. Фестивалът Намахаге

В Япония се организира фестивалът Намахаге, по време на който мъже, облечени в костюми от плява и маски на главите, обикалят по къщите и плашат децата. В ранните японски митове се споделя, че неприятно създание крадяло реколтата и младите дами. В по-късните митове хората почнали да плашат децата си с Намахаге или по този начин нареченият японски Торбалан.

2. Богарт

Английската версия на Торбалан се назовава Богарт. Там легендата споделя за антично създание, което кара разнообразни предмети да изчезват. Съществото прави пакости, само че не е рисково. Все отново легендите правят работа на някои родители, които са решили да уплашат децата си, с цел да си легнат по-рано.
 деца ThinkStock/Getty Images
3. Малкият мъж

Родителите, които желаят да уплашат децата си на Бахамите, го вършат със съществото, известно като Малкия мъж или друга версия на Торбалан. Бахамската легенда за Торбалан гласи, че той ще пристигна и ще натовари в каруцата си всички деца , които не си легнали рано.-->



2. Ел Коко


Португалците назовават Торбалан Ел Коко. В тяхната легенда се споделя, че митичното създание има глава от тиква и хваща децата, които не са си легнали в точния момент в леглата.

1. Торбалан

Българската легенда за Торбалан споделя за възрастен мъж с огромна торба, който прибира в нея непослушните деца. Много родители са плашили децата си в предишното с това митично създание, с цел да ги накарат да са по-послушни.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР