Може би някой мисли да се стигне до варианта избори

...
Може би някой мисли да се стигне до варианта избори
Коментари Харесай

Първанов: Ами ако ни готвят избори 3 в 1 през 2019-а?

Може би някой мисли да се стигне до разновидността избори „ три в едно “: т.е. постоянни локални избори през 2019 година и дружно с тях - парламентарни предварителни и президентски предварителни, съобщи пред Нова телевизия Георги Първанов.

Очевидно е, че има един спор сред институциите, който с изключение на, че е подранил, е доста нездравословен и рисков в интервала преди и по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - по този начин Първанов разяснява спора сред ръководещото болшинство и президента Румен Радев.

За Путин и писмеността

Първанов разяснява и абсурда към изявлението на президента на Русия Владимир Путин за писмеността:

„ Мога да кажа, че Русия и президентът Путин са другари на България, само че това беше неточност. Това бе неточност от историческа позиция, недипломатично. Защото тук не става въпрос за това от къде са минали учениците на Кирил и Методий. Важното е, че българската страна тогава е тази, която поддържа, която влага, в случай че би трябвало да използваме модерния термин, с цел да бъде основана тази писменост и просвета и по-късно Григорий Цамблак, митрополит Киприан да пренесат от Търновската школа в Русия това слово. Затова отново споделям, мисля, че в тази ситуация става въпрос за неточност “.

Според създателя на АБВ, изявлението на съветския президент не е било форма на провокация или целенасочена офанзива.

Освобождаването на българските медици в Либия

Освобождаването на българските медици в Либия е може би най-големия триумф на българската външна политика и дипломация. Зад тази акция не би трябвало да се търсят покупко-продажби или опити за добиване на изгоди от наши сътрудници в чужбина, множеството от които участваха откровено. Факт е, че Европа и света бяха ангажирани с българската идея, сподели още Първанов.

Освобождаването на нашите медици стана с помощта на българската дипломация, на българското разузнаване и на българското общество, тъй като не би трябвало да се не помни, че имаше един мощен публичен фактор в лицето на придвижването „ Не сте сами “ и други планове и организации, добави той.

Във връзка с тематиката Първанов описа и незнайни досега елементи от дипломатическите старания за извоюването на свободата на нашите сънародници:

„ През 2004 година на една публична вечеря на НАТО в Истанбул бяхме един до различен с американския президент Джордж Буш. Той тогава не знаеше за този проблем. Аз го срещнах. Той даде обещание, че ще го „ държи на доклад “ и след много време, когато, за жалост, стана трагичния случай с нашите водачи, взети за заложници в Ирак, аз му звъннах, с цел да го помоля за помощ. Тогава Буш сподели: „ Не, не мога да ви оказа помощ тук, безсилни сме за жалост, само че оня диалог, който водихме за вашите медици не съм го не запомнил. Възложил съм на държавния секретар Колин Пауъл да ме осведоми за развиването на всеки две седмици “. И в действителност Буш най-малко пет-шест пъти се е изказвал по тематиката и което е по-важното - с решаващата помощ на Съединени американски щати, форматът от тристранен - България, Европейски Съюз и Либия, стана четиристранен и проработи, с цел да се стигне до окончателното решение. И при него, в последна сметка, ние накарахме Кадафи да си заплати. Защото истината е, че компенсациите на фамилиите на децата пристигнаха от Либия. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР