Може би ние сме единствената държава, където се позволява разнопосочно

...
Може би ние сме единствената държава, където се позволява разнопосочно
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Може би сме единствената държава, където се позволява разнопосочно говорене за COVID-19 |

" Може би ние сме единствената страна, където се разрешава разнопосочно говорене, тъй като хората, които ни слушат, не са експерти и не са длъжни да вземат вярната позиция. Затова и Лекарският съюз се обърна към своите членове. Ние сме призвани да пазим обществото и да мислим като лекари, само и единствено като лекари. "  

Това сподели по Българска национална телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, член на УС на БЛС.

Най-лошото е, че се фиксираме върху носенето на маски, спазването на отдалеченост в учебно заведение и нищо друго не съществува. Излезте в всекидневието и вижте какъв брой се съблюдава заповедта за носенето на маски в затворени пространства, къде се реализира надзор - тъй като отвън учебните заведения никой не съблюдава за носенето на маски, разяснява тя.

Тя разяснява, че е доста елементарно човек да отхвърли съществуването на болестта, тъй като това не трансформира по никакъв метод неговия живот.

Доктор Николова сподели още, че лекарите желаят в статистиката за новозаразените да има и разбор даже за това къде са тези инфектирани хора, с какво се занимават. В нея не споделят къде са инфектираните медици, даде образец докторът.

Тя приказва и за казуса със заместването и съобщи, че ще се извърнат към НЗОК, тъй като по в този момент настоящото законодателство този, който е титуляр на практиката, би трябвало да си откри заместител, само че това няма по какъв начин да стане, в случай че е в Коронавирус поделение.

" Над 60% от лекарите към този момент са минали 50-годишна възраст. И след 5-6 години ще има сериозен дефицит на фрагменти, по простата причина, че нашата компетентност не е мечтана от младите, ужасно доста административно натоварване, липса на каквото и да било време, голяма заангажираност. Младите желаят да бъдат лекари, а не да се занимават с администрация ", безапелационна беше доктор Николова.

Тя разяснява, че няма по какъв начин да проработи отдалечената система за предаване на здравните карти, тъй като няма по какъв начин да се изпрати здравната карта без обзор. Според нея прегледите би трябвало да се реализират.

Според доктор Николова е значимо да има някаква опция персоналните лекари да тестват пациентите си, с цел да дефинират дали са заболели от грип или от COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР