Може би не толкова изненадващ е фактът, че голяма част

...
Може би не толкова изненадващ е фактът, че голяма част
Коментари Харесай

Животните, които ще изчезнат в следващите десет години

Може би не толкоз неочакван е фактът, че огромна част от животните в света са съществено застрашени от изгубване. При това вечно и за напълно къс интервал от време - единствено за идващите 10 години. За това способстват все по-засилващите се промени в климата, както и човешката интервенция в природата.
 Как съумяват да спят жирафите
Как съумяват да спят жирафите

Не им е по никакъв начин елементарно

Кои са най-ярките образци за застрашени животни - ето какво предизвестяват от The Daily Digest.

Жираф

Бозайникът е заплашен от изгубване заради разнообразни фактори. Нарастването на човешкото население, противозаконният лов, загубата на местообитания и разширението на селското стопанство, както и минното дело са единствено част от тях.

Славей

През последните 40 години популацията на славеите единствено във Англия е намаляла с повече от 90% - съгласно данни на Британският концерн по орнитология (BTO). Сред аргументите за това са неналичието на ливади, живи плетове и други естествени земни площи, потреблението на пестициди, както и световното стопляне.
 Снимка 636151

Лешояд

За изгубването на лешоядите стартира да се приказва едвам в последните години. В Кения да вземем за пример, екипите на Службата за дивата природа отдават доста сили в опитите да спасят слоновете и носорозите. Така че, когато идва ред на лешоядите, " хората са изчерпали ресурсите си, с които могат да ги защитят ", съгласно редица експерти. А съществена причина за изгубването на този тип е бракониерството.

Кон

Почти необикновено е да си представим света без коня - този дълготраен сателит на индивида. Но е реалност, че бозайниците могат да изчезнат в дивата природа през идващите 10 години. Климатичните промени и появяването на нови и тежки заболявания водят до понижаване на броя на доста от типовете.
 Снимка 636153



По данни на Международния съюз за отбрана на природата (IUCN) броят на този тип е намалял сред 1990 година и началото на XXI в. до 130 000 хипопотама в света. Незаконният лов и загубата на естественото им местообитание са ги изтласкали доста нагоре в листата на животните, застрашени от изгубване.

Зебра

Отново съгласно данни на Международния съюз за отбрана на природата, за малко време зебрата се е трансформирала от " минимум заплашен тип " в " съвсем напълно заплашен ". Основната причина за тази обстановка е противозаконният лов, изключително деен в Кения.

Пеперуда Монарх

Този тип пеперуда прави годишна миграция от 1 900 до 4 500 км от Съединените щати и Канада до Мексико и назад. Основните аргументи за изгубването ѝ са климатичните промени и загубата на местообитания.
 Снимка 636152



Животинският тип е измежду най-силно засегнатите от изменението на климата. Съществуват обаче и други фактори като пластмасата в океаните и хранителният стрес, които оказват доста отрицателно въздействие върху екземплярите.

Делфин

Основният проблем за океанските делфини са хрилните мрежи, които ги улавят и им предизвикват сигурна гибел. Друга огромна опасност е замърсяването на океаните.
 Възможно ли е делфините, китовете и косатките още веднъж да заживеят на сушата
Възможно ли е делфините, китовете и косатките още веднъж да заживеят на сушата

Както в миналото

Морска костенурка

Костенурките постоянно попадат, даже и инцидентно, в улова на риболовците. Освен това, те гълтам доста количество пластмаса. Естествените места, в които живеят, постоянно се унищожават, а яйцата им са обект на незаконнен лов.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР