Може би не подозирате за лечебните свойства на вашия фикус.

...
Може би не подозирате за лечебните свойства на вашия фикус.
Коментари Харесай

Фикусът не е просто цвете! Той може да лекува болести

Може би не подозирате за лечебните свойства на вашия фикус. Той не е просто цвете! Фикусът е растение с изключителни качества, които освен ще внесат уют в дома ви, само че и ще обезпечат надалеч по-здравословна среда за живот в него. Той може да филтрира въздуха, като поема нездравословните субстанции от него.
В антични времена са считали, че фикусът може да пречиства от отрицателна сила и да притегля шанс в дома. Интересен факт обаче, че това красиво цвете има необятно приложение в медицината. То може да се употребява за лечението на най-различни болести - от простуда до хемероиди!
 Махнете тези цветя от вкъщи си! Махнете тези цветя от вкъщи си!
Това са цветя, които съгласно някои вярвания може да допринесат за неприятности в персоналния ни живот.  Тези цветя имат пъклен мощна нег...
Днес ще ви споделим някои предписания, които може да пробвате във у дома и да се възползвате от лечебните свойства на вашия фикус!
При болежка в ставите
Фикусът може да облекчи значително болката в ставите. За задачата ще ви е нужно едно листо от него и към 100 мл водка. Листото ще би трябвало да го смелите. Към получената примес прибавете водката и поставите в затворен съд. Съхранявайте сместа на мрачно и хладно място в продължение на 2 седмици.
След като изтече този интервал, изцедете сместа през тензух и я съхранявайте в тъмна стъклена бутилка. В продължение на 5 до 7 дни би трябвало да вършиме горещи вани, след което да масажирате болните стави с разтвора от фикус и водка. Завийте ставите за към 30-60 минути с вълнен шал.
 Символика на цветята – какво ти споделя с букета, който ти подари? Символика на цветята – какво ти споделя с букета, който ти подари?
Наближава Свети Валентин. Един превъзходен празник, в който с изключение на подарък поднесен по сантиментален метод, ще получите сигурно и хубав...
При настинка и кашлица
Чували ли сте за чай от фикус? Навярно не. Спокойно, няма да го пиете! В съд с вода сварете към чаша - чаша и половина вода. Поставете листо фикус в него за 2-4 минутки до момента в който омекне. След което изсипете течността и щедро намажете листото с мед. Поставете го върху гърдите си и го увийте с бинт или памучен плат. Тази процедура се прави вечер и на сутринта компресът се маха. Може да го вършиме до момента в който се възстановите.
При зъбобол
Зъбоболът може да бъде доста непосилен. Ако медикаментите не оказват помощ или не желаете да приемате лекарства, с цел да облекчите болките, може да пробвате тази примес от фикус и алкохол. Ще ви бъде нужна към 50мл сок от фикус и 100мл чист алкохол. Смесете двете течности и ги оставете да престоят за 48 часа на мрачно място. Върху парче памук изсипете малко от получената примес и нанесете за малко върху зъбът, който ви предизвиква болежка. Изплакнете добре. Може да се жабурите с чай от лайка.
 Какво цвете си съгласно зодията Какво цвете си съгласно зодията
Докато множеството хора знаят кои са най-характерните черти за тях съгласно зодиака, какво харесват, какво не харесват, даже кои цифри им само че...
ВАЖНО: Преди да употребявате някоя от посочените предписания се консултирайте с доктор от обичайна медицина. Лечението с фикус не е уместно за бременни дами и деца. Хората, които имат сърдечни проблеми също не би трябвало да го употребяват като лечебно средство.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР