Може би Иван Гешев търси доверието на българския избирател, тъй

...
Може би Иван Гешев търси доверието на българския избирател, тъй
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Иван Гешев много късно започна да припознава Левски в себе си

Може би Иван Гешев търси доверието на българския гласоподавател, защото това съгласно нас това е поръчка за политическа кариера. Съмнявам се обаче да бъде получено едно такова доверие, тъй като доста късно стартира да припознава Левски в себе си. Така в " Още от деня " Станислав Балабанов от " ИТН " разяснява днешното прочувствено изказване на Иван Гешев за графика на дълбоката страна, за крадливи партийни водачи, за това, че кражбите и корупцията са се трансформирали в държавна политика.

Балабанов означи, че някогашният основен прокурор три години е имал опция да приказва, да подхваща дейности, даже да реализира арести, да реализира практична активност от страна на прокуратурата, което той не направи.

" Визирам Бойко Борисов, който нямаше имунитет и не беше депутат. Т.е. Иван Гешев стартира да приказва против личните си основатели, само че доста късно и ние по тази причина от " ИТН " казвахме, че промяната нищо няма да промени, тъй като е значимо да се промени системата. С нереформирана прокуратура да махнеш единия и да сложиш другия не е гаранция за самостоятелност на управляващите и не съм уверен, че с господин Сарафов ще имаме тази нужна самостоятелност сега ", добави той.

Балабанов съобщи още, че страната не е излязла от политическата рецесия и е на безспорен автопилот, " единствено че водачите са с две леви ръце и не знаят какво да вършат в този аероплан ".

Прогнозира, че единствено след месец ще сме очевидци на извънредно тежки диспути в пленарна зала по повод приемането на постоянен бюджет. Акцентира, че има доста обстоятелства, които демонстрират, че Асен Василев не схваща от бюджетиране.

Не се съгласи с изказванието, че " ИТН " единствено подлага на критика. Балабанов напомни, че тяхно предложение е основният прокурор да се избира директно от хората, както се избира и президентът на страната.

" Ние сме и за децентрализация в прокуратурата, само че не и за тоталното махане на основен прокурор ", изясни той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР