Може би г-н Главчев има някакъв предел и на неговата

...
Може би г-н Главчев има някакъв предел и на неговата
Коментари Харесай

Главчев изгонил Нинова от парламента заради `предел на неговата нервна система`

Може би господин Главчев има някакъв лимит и на неговата нервна система. Така ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни за какво се е стигнало до изгонването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от Народното събрание. 

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев изгони Нинова поради обидно отношение към депутатите и премиера. Това, което му се видя обидно са въпросите към депутатите от ГЕРБ дали не се усещат унизително от отношението на Борисов към тях, който ги наричал безделници.

Цветанов изясни, че изявлението на Нинова съдържа обидни квалификации. " Според вас обикновено ли е да се приказва за унижени депутати на една парламентарна група от страна на министър-председателя? На никой не му е разрешено да има такова отношение като държание и да наскърбява министър-председателя. Това, което видяхме -  да ви унижава и оскърбява министър-председателя и парламентарната група, не е обикновено държание в пленарна зала ", разяснява Цветанов пред Нова тв.

По думите му с дейностите си Димитър Главчев е " споделил ": " Не позволявайте на никой да приказва по този метод ". 

Може би господин Главчев има някакъв лимит и на неговата нервна система, сподели Цветанов и добави, че откакто Нинова била изгонена на ексклузивен председателски съвет и в отсъствието на Българска социалистическа партия е реализиран компромис наказването да бъде анулирано. За това обаче е трябвало от Българска социалистическа партия да пуснат молба в деловодството, какъвто е редът и Главчев е можел да опрости наказванията, в случай че от Българска социалистическа партия " не са показали дебелоглав ". 

По думите му, когато изявлението на Нинова от трибуната на Народното събрание бъде пуснато отвън подтекста, може да се направи умозаключение, че изгонването ѝ не е основателно. Но обстановката в Народното събрание била предизвикана от Българска социалистическа партия, които нагнетявали напрежение. Той даде образец с Антон Кутев, който беше посетител на утринния блок на Нова тв преди него. Според него Кутев се държал " нападателно ". 

" Представяте ли си да имате през целия ден подобен дразнител в Народното събрание? ", попита Цветанов като разясни, че с изключение на с думи, той предизвикал и с жестове. 

Според Цветанов нищо от изявленията на премиера Борисов не е предизвикало настояванията на Българска социалистическа партия за чуването му в Народното събрание. От левицата желаеха той персонално да изясни кои са депутатите, които се занимават с наркотрафик. 

По този мотив Антон Кутев насочи неприсъствен въпрос към Цветанов дали той и Борисов ще платят изхарчените от държавната хазна пари по неоправдателни присъди на съда в Страсбург против България. Той даде образец с ареста на някогашния правосъден министър Николай Цонев, който беше напълно оневинен, акцията против някогашния общински консултант от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в интервенция " Медузите " и неоправдателното решение против България за акцията против Тодор Тодоров-Чакъра

Конкретно за ареста на Николай Цонев Цветанов трансферира виновността на тогавашния зам. градски прокурор на София Роман Василев. " За задържането на Николай Цонев, който беше по това време, нямам никакво отношение по метода, по който се организира интервенцията. Тя беше по времето на Роман Василев, за какво ми вменяват тази виновност на мен? А що се отнася до Гуцанов - имаше задържане под стража, произнесена от съда, а не от вътрешния министър ", сподели Цветанов и атакува левицата за анонимния сигнал против него през 2013 година за така наречен " цецомобили ". 

Цветанов разяснява и евродоклада, който бил вторият най-хубав след този от 2012 година. Според него нападките на опозицията били неоснователни. " Нормално ли е една жена да каже пестник, обикновено ли е съгласно вас? ", попита той и напомни, че единствено преди три дни е " протегнал ръка ", с цел да работят с опозицията дружно за приватизацията. " Вие видяхте ли подаване на ръка? Неподаването на ръка означаваше, че те следва да подадат пестник ", изясни той. 

Цветанов изясни, че не се тормози от желаната оставка на Главчев и даже било добре това искане да мине, колкото се може по-бързо през пленарната зала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР