Може би е време следващата ни национална цел да бъде

...
Може би е време следващата ни национална цел да бъде
Коментари Харесай

Ева Майдел: За България е изключително важно да бъде част от еврозоната

Може би е време идната ни национална цел да бъде тъкмо приемането ни в еврозоната, както беше приемането ни в Европейски Съюз и НАТО. Това разяснява в " Денят стартира " евродепутатът Ева Майдел. Тя акцентира, че за България е извънредно значимо да бъде част от еврозоната.

Ева Майдел, евродепутат: Приемането ни в Еврозоната и по-скоро вероятностите - първо приемането ни към така наречен чакалня към еврозоната, биха дали извънредно положителни сигнали към нашите европейски, интернационалните сътрудници, които желаят да влагат в България. Ако сега те виждат при нас добра прогноза за развиване на икономическите ни знаци, то вероятно приемане и приемане в чакалнята на еврозоната би нараснало тези настройки, което би асъдействало и за покачване на виталния стандарт на българина.
Майдел разяснява и тематиката " Брекзит ", както и следствията за бизнеса в Европа от него. Няма по какъв начин напускането на една държава-членка от Европейски Съюз да няма отражение върху обществото като цяло, върху всеки един жител, само че също по този начин и върху бизнеса, изясни тя.
Ева Майдел, евродепутат: Очакванията все още като калкулации са, че загубите за английския и за европейския бизнес общо ще бъдат към 58 милиарда паунда.
Британският бизнес зависи доста повече от европейската стопанска система като част от Брутният вътрешен продукт, разяснява тя.
Ева Майдел, евродепутат: В момента 60% от целия бизнес, който се прави във Англия за експорт е основан на европейски съглашения с Европа и трети страни. В момента Европейски Съюз договаря и нови търговски взаимоотношения с трети страни и се чака този %, в случай че Англия беше решила да остане в Европейски Съюз, даже да нарасне до 85%.
В взаимозависимост от това " какъв " Брекзит ще създадат, може да се наложи да предоговарят по настрана тези търговски взаимоотношения, изясни Майдел. Искаме партньорски взаимоотношения с Англия след излизането ѝ от Европейски Съюз, акцентира тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР