Може би е трудно да си представим, че след по-малко

...
Коментари Харесай

Подкаст: Новият зелен план на ЕК

Може би е мъчно да си представим, че след по-малко 30 години всички страни - членки на Европейски Съюз, ще доближат чисти нулеви излъчвания. Това обаче е дълготрайната упоритост на Брюксел за ограничение на отрицателните резултати от климатичните промени. За задачата Европейска комисия предложи нов зелен пакет, наименуван Fit for 55 (готови за 55), който се прицелва в някои от най-големите източници на замърсяване, измежду които енергетиката, промишлеността, колите, самолетите, корабите и отоплителните системи.

Амбициозният проект, включващ редица ограничавания, срещна недоволството на някои страни и редица бизнеси. Все още няма публична позиция от страна на българското държавно управление, само че осъществяването на условията от страна на България наподобява съвсем невероятно. Страната ни се съпротивляваше против задачите на Зелената договорка, а новата тактика е с още по-високи и строги такива.

Тази седмица новият епизод на " Гласът на Капитал " е с водещ Сирма Пенкова и посетители енергийният редактор Ивайло Станчев и интернационалният редактор Кирил Кирчев. В него ще чуете главните промени, планувани в проекта Fit for 55 и по какъв начин ще се отразят те на страните - членки на Европейски Съюз, бизнесите и, несъмнено, хората. В него ще чуете още:

До какво ще доведат политиките за възбрана на продажбата на нови дизелови бензинови и хибридни коли от 2035 година Ще нарастнат ли самолетните билети при въвеждането на налог върху керосина. Как ще се реализира търговията с излъчвания и какъв е образецът на Китай.
Your browser does not support the audio element.
Повече за новия проект на Брюксел може да прочетете и в тематиката на броя на " Капитал "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР