Може би армията е с най-висок авторитет от всички институции

...
Може би армията е с най-висок авторитет от всички институции
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията е с най-висок авторитет от всички институции у нас

" Може би армията е с най-голям престиж от всички институции у нас. Наивно е да се счита, че може да решиш икономическите проблеми на България, в случай че орежеш бюджета на армията. Това сподели пред министърът на защитата в оставка Красимир Каракачанов по случай Деня на храбростта и празник на Българската войска.

" Четири години по-късно ще видите разликата, ще видите какъв брой самолети има в небето и какъв е духът на армията. За мен това е значимо на този ден. Когато си приключил работата за това, за което си бил определен, е задоволително задоволство за мен. Всичко друго в политиката е една суетност ", сподели Каракачанов.

Той посочи, че след четири години ръководство армията ни освен е с доста по-високи заплати, само че и има доста повече въоръжение, кораби, хеликоптери и самолети.

" Успехите на армията, за жалост, се мерят по време на действителни бойни дейности. Слава богу, нямаше такива. Успехите на армията се показват в това, че през днешния ден тя може да извършва своите конституционни отговорности в доста по-пълен размер и мащаб и с доста по-високо самочувствие ", сподели още военният министър в оставка.

" Много политици приказват, че главното ни обвързване е да изпълняваме задължението си като съдружници в НАТО и Европейски Съюз. Основното обвързване на Българската войска по Конституция е отбраната на териториалната целокупност и суверенитета на България. Днес армията е по-готова да прави това, в сравнение с преди 4 или преди 10 години ", сподели Каракачанов.

" Няма по какъв начин за четири години да бъде наваксано това, което беше пропуснато 30 години. Реформите след 90-а година се заключаваха в едно - понижаване на персоналния състав; заличаване на съществуващата техника, с цел да се харесаме на някого; занемаряване на съществуващата бойна техника и липса на средства за пазаруване на нова съвременна техника. Процесът е извърнат и въпреки и постепенно, се върви в вярната посока и се надявам, че идващите държавни управления ще продължат в тази посока ", съобщи Красимир Каракачанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР