Моите петнадесет години опит като психотерапевт ми помогнаха да науча

...
Моите петнадесет години опит като психотерапевт ми помогнаха да науча
Коментари Харесай

Те не се страхуват да покажат слабост

Моите петнадесет години опит като психотерапевт ми помогнаха да науча доста за психическата мощ и устойчивостта на човешкия дух. В това време срещнах безчет хора, които съумяват да се изправят на крайници след жестоки прочувствени загуби и тежки прекарвания.

Един от най-важните уроци, които научих, беше, че устойчивостта на душевен мощните хора идва най-много не от нещата, които са създали, а от това, което не са създали.

Хората, които се борят с нездравословните и нездравословните душевен и физически привички, имат доста по-голям късмет да се оправят с най-големите трудности, пред които ги изправя живота. Въпреки всички провали и падения, те постоянно успяваха да се върнат в правия път и да доближат цялостния си капацитет.

Това е изключително значимо за водачите, тъй като те би трябвало да имат нужната психическа мощ, с цел да управляват своите екип както в положителните, по този начин и в неприятните времена. За да трансфорат положителните си привички в по-ефективни, те би трябвало да се откажат от отрицателните привички, които лимитират психическата им мощ.

Това са 13 неща, които водачите със мощна душeвност не вършат.

1. Не прикриват своята неустановеност и страхове

Да признаете, че не разбирате от безусловно всичко, изисква примирение, което е същински знак за психическа мощ. Въпреки това, доста водачи считат, че би трябвало да знаят всеки отговор и че всяка неточност ги показва като некомпетентни. Психически мощните водачи обаче отхвърлят да губят време и сила в опити да прикриват своите недостатъци. Вместо това, те концентрират своите старания в това да станат по-добри и да научат нови неща.

2. Тяхната самокритика не зависи от непознатите отзиви

Ако вашата самокритика се срутва всякога, когато получите някаква рецензия, или скача до небесата, когато ви похвалят, ще се превърнете в човек, който прави всички с цел да получи непознатото утвърждение. Тези хора не могат да бъдат ефикасни ръководители. Лидерите със мощна душeвност нямат потребност от мнението на другите, с цел да си изградят съответна самокритика.

3. Не разрешават страстите им да ги управляват

Психически мощните водачи не потискат страстите си, те осъзнават тяхното въздействие върху държанието им. Вместо да избухват всякога, когато се ядосат или когато са нервни, те знаят по какъв начин да управляват страстите си, с цел да запазят своята работливост.

4. Не подценяват рецензиите

Неефективните водачи отхвърлят всяка рецензия, тъй като тя наранява тяхното его. Лидерите със мощна душeвност могат да преценяват дали в рецензията, отправена към тях, има избрана доза истина. Те са подготвени да създадат нужните промени, в случай че някой има концепция, която ще направи нещата по-добри.

5. Не потискат болката си

Когато казвате, че „ въобще не сте обезпокоени “, вие несъмнено не внушавате убеденост. Психически мощните водачи имат смелостта да си признаят, когато са загрижени и обезпокоени. Когато думите им дават отговор на тяхното държание и прочувствено положение, хората ги одобряват като по-искрени и достоверни.

6. Не отхвърлят своите ограничавания

Лидерите, които мислят, че няма опция да се провалят и че нищо не може да се обърка, са тези, които се провалят най-бързо. Силните водачи признават своите ограничавания, както на самостоятелно равнище, по този начин и на фирмено ниво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР