Моите очаквания за утрешната среща в парламента между ГЕРБ-СДС и

...
Моите очаквания за утрешната среща в парламента между ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Очаквам диалог с ПП без опорки

Моите упования за утрешната среща в Народното събрание сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " са за разговор без опорки, клишета и внушения. Необходимо е освен да заявим целите си, само че и да реализираме базов консенсус кое е изпълнимо и кое е не. За наша изненада самите " Продължаваме промяната " не поддържат всички 16 точки. Миналата седмица на комисия по правни въпроси цялата група на " Продължаваме промяната " не гласоподава личния си антикорупционен законопроект. Самият Кирил Петков изиска отдръпването му  от Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред. За нас е извънредно странна тази трансформация, защото това беше главната им предизборна тематика, а в този момент не желаят даже да я разискват. В тяхно неявяване, останалите политически групи подкрепихме техния законопроект и този на Министерски съвет, което би могло да се назова антикорупционна коалиция без присъединяване на " Продължаваме промяната ", написа ръководителят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова във  Фейсбук. 

По думите ѝ на идната среща сред двете партии следва да бъде разисквани това по какъв начин популизмът да не взима връх в политическите диалози.

" Нашата предизборна стратегия е повече от 150 страници и се надявам сътрудниците да са се срещнали с нея. Разликата сред техните 16 точки и нашата предизборна стратегия е, че тя се състои от антикризисни ограничения, които ние към този момент изпълняваме, а също и програма за ръководство през 4-годишен мандат. Даваме си сметка в какво положение са обществените финанси на страната, кое е допустимо и кое не е допустимо на този стадий. На първо място слагаме преодоляване на инфлацията, преодоляване на рецесиите, ясното геополитическо позициониране на България ", написа още Атанасова. 

Според нея акцент в политиката на ГЕРБ са решенията и законопроектите, които директно касаят българските жители - контролиран пазар на електрическа енергия до 2025 година за битовите консуматори, продължение на обезщетенията за българските предприятия и понижаване на цената на горивата.

" ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили беше мотор на решенията в Народното събрание по плановете на решения ", безапелационна бе тя. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР