Моите очаквания бяха още отпреди година и половина да се

...
Моите очаквания бяха още отпреди година и половина да се
Коментари Харесай

Борисов за дерогацията: Вие сте го чували хиляди пъти от мен и Делян Добрев, но ни се обясняваше, че не е вярно

„ Моите упования бяха още отпреди година и половина да се спре ограбването от джоба на българите от бензина и нафтата “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти на полигона в „ Ново село “ в коментар на абсурда с дерогацията.

Европейска комисия ще търси отговори от България откакто съветската петролна компания „ Лукойл “ се възползва от малка врата в глобите на Европейски Съюз, с цел да събере 1 милиард евро за военната хазна на Кремъл.

Според следствие на „ Политико “, България се е възползвала от събитието, че е получила изключение от общата възбрана за импорт в Европейски Съюз на съветски нефт и е разрешила милиони барели нефт от Москва да доближат до притежавана от Русия рафинерия на нейна територия, която по-късно е изнасяла разнообразни рафинирани горива в чужбина, в това число в страните от Европейски Съюз.

„ Това вие сте го чували към 1200 пъти от мен и към 2000 пъти от Делян Добрев. И през цялото това време – година и половина, ни се изяснява по какъв начин това не е правилно и че това са политически или някакви други закачки. А горивата стигаха съвсем 4 лева при дерогация на най-евтиния нефт. И какво излезе най-после, че до момента в който управлявахме ние половината нефт е бил съветски, Уралски, по този начин както би трябвало, а в това време по време на наказания, по време на война, по време на туптене в гърдите, че са антипутин, преработката на съветския нефт е стигнала 100% “, заключи някогашният министър председател.

Очаквайте детайлности!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР