Моите колеги, сценаристите, поискаха да кажат нещо в моя фейсбук

...
Моите колеги, сценаристите, поискаха да кажат нещо в моя фейсбук
Коментари Харесай

Сценаристите на Слави: Държавата е в ужасно финансово състояние

Моите сътрудници, сценаристите, желаеха да кажат нещо в моя фейсбук профил, и защото аз доста ги почитам и обичам, им давам думата.

Знаете ли кое е най-ужасното нещо за нас, сценаристите на Слави? Това е, когато се издъним нещо, а преди този момент сме спорили с него и по-късно той ни събира и ни споделя: ”Аз нали ви споделях! ”

Ето нещо персонално от нас. Сега, уважаеми сътрудници от другите медии, и вие, жители – може ли и ние да кажем “Ние нали ви казвахме? ”

Днес, в Народното събрание, министърът на финансите изнесе ужасяващи числа: “Очакваме 5,4% недостиг, външният дълг е 35,3 милиарда лв., фискалният запас пада на 5,6 милиарда лв. към 31 декември. ”

Сега спомняте ли си за какво “Има подобен народ ” напусна държавното управление и онази коалиция?Спомняте ли си думите на Слави Трифонов –

“Има подобен народ ” напуща първо – поради Северна Македония, и второ – поради финансовото положение на страната.

Какви са обстоятелствата? За по-малко от месец след излизането ни от обединението, България смъкна ветото пред Северна Македония. Без никакви гаранции за отбраната на нашите сънародници там. И какво последва – разпален културен център, освиркване на българския химн и признат закон за преименуване на българските културни институти в Северна Македония. Тотален напън и гнет.

А през днешния ден, както стана ясно, страната е в извънредно финансово положение. Изводът е, че и двете аргументи за овакантяване на онази коалиция и това държавно управление, се оказаха извънредно правилни. За страдание ние се оказахме прави. Само си представете, какъв брой по-зле щяха да са финансите на страната, в случай че Асен Василев към момента беше финансов министър.

Дали всички ние сме си взели поучения от неверните решения, ще забележим, може би, някъде през март. А до тогава, поради общите неточности на всички, ще гледаме от най-високата естрада на Народното събрание един човек, който е обвързван с всичко друго, само че не и с морал.

И още нещо – видяхте ли в този момент коя партия в Народното събрание е патерица на ГЕРБ и е подпряна от дългата ръка на Движение за права и свободи?

С почитание:

Ивайло Вълчев

Филип Станев

Станислав Балабанов

Драгомир Петров

Александър Вълчев

Тошко Йорданов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР