Мохамед Шадаб беше отишъл да се моли в кварталната си

...
Мохамед Шадаб беше отишъл да се моли в кварталната си
Коментари Харесай

Паника, тъй като „проучването“ на Кашмир търси лични данни, връзки с предполагаеми бунтовници

Мохамед Шадаб беше отишъл да се моли в кварталната си джамия в основния град на Кашмир, ръководен от Индия, Сринагар, когато му беше даден въпросник от управлението на джамията.

Въпросникът беше част от така наречен изследване на полицията в противоречивия район, търсещо неговите персонални данни, в това число телефонни номера на членове на фамилията, вероятни връзки с въоръжени бунтовници, записи на задгранични визити или член, открит в чужбина, и даже брой камери за видеонаблюдение вкъщи.

Други детайлности, които жителите бяха помолени да запишат в изследването предишния месец, включваха техния номер на Aadhaar – или неповторима персонална карта – номер, броя на транспортните средства, които имат, и детайлности по отношение на точното местонахождение на къщата им, в това число улици и забележителности.

55-годишният Шадаб сподели пред Ал Джазира, че е изпаднал в суматоха, откогато са му връчили въпросника. „ Не можех да допускам, че би трябвало да дава толкоз подробни детайлности – даже за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР