Мохамед Салах не е постигнал абсолютно нищо с националния отбор

...
Мохамед Салах не е постигнал абсолютно нищо с националния отбор
Коментари Харесай

Бивш треньор на Египет с тежки думи за Салах: Не постигна нищо

Мохамед Салах не е постигнал безусловно нищо с националния тим на Египет и би трябвало да се старае повече, когато играе интернационалните мачове, твърди някогашният селекционер на страната Хасан Шехата, представен от ДПА.

Салах приключи сезона за Ливърпул с 31 попадения и 15 асистенции, печелейки две купи и наградите за най-хубав футболист във Висшата лига и водещ изпълнител паралелно до Хюн Мин Сон от Тотнъм. Той обаче претърпя доста разочарования с Египет, откакто тимът загуби против Сенегал във финала на Купата на африканските народи и още веднъж против този противник в плейофите за присъединяване на Световното състезание.

Разочароващите резултати бяха подложени на критика от Шехата, който води Египет в интервал от седем години и завоюва три пъти Купата на африканските народи през 2006, 2008 и 2010.

" Салах е една от най-големите звезди в света, а съгласно головете и премиите му той даже може да бъде определян като най-хубавият футболист. Съжалявам обаче да го кажа, само че той не направи нищо с националния тим. Постиженията му трябваше да са доста по-големи и считам, че той би трябвало да се старае повече. Истина е обаче, че разликата сред съотборниците му в Ливърпул и Египет е голяма. Той не избира състава, само че би трябвало да приказва с федерацията по този въпрос ", сподели Шехата.

В отговор на това някогашният състезателен министър Халед Абдел Азиз сподели, че Салах е дипломат на Египет по света и сплотяваща фигура за народа. " Мохамед Салах бе един от хората, които изиграха най-важна роля за нормализирането на живота в страната след революцията на 30 юни 2013. Той е световен дипломат на Египет в сложен политически интервал и футболист, който изведе националния тим до класиране на международно състезание след 28-годишна пауза ", написа той в Туитър до фотография, на която театралничи с нападателя.

Въпреки спирането на шампионата (след насилието и смъртните случаи на стадион през 2015) и разделянето на две групи, Салах изведе Египет до финала на Купата на африканските народи през 2017. Преди това тимът не се класира въобще за шампионата три следващи пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР