Мохамед Салах (Египет), Ашраф Хакими (Мароко) и Виктор Осимен (Нигерия)

...
Мохамед Салах (Египет), Ашраф Хакими (Мароко) и Виктор Осимен (Нигерия)
Коментари Харесай

Салах, Хакими и Осимен ще се борят за наградата Футболист на годината на Африка

Мохамед Салах (Египет), Ашраф Хакими (Мароко) и Виктор Осимен (Нигерия) са тримата номинирани за наградата Футболист на годината на Африка.

Салах прави следващия си мощен сезон с екипа на Ливърпул и ще опита да завоюва оценката за трети път в кариерата си след 2017-а и 2018-а година.

Десният бек на Пари Сен Жермен Хакими пък беше съществена фигура в тима на Мароко, който доближи до полуфиналите на международното състезание през 2022-а година в Катар и се трансформира в първата африканска страна с сходно достижение.

В същото време нигерийският нападател Виктор Осимен вкара 26 гола за Наполи в Серия " А " по пътя към първата купа за " партенопеите " в Италия след пауза от 33 години.



Миналогодишният победител в класацията за Футболист на годината на Африка Садио Мане този път даже не попадна измежду номинираните поради неубедителния си сезон в Байерн Мюнхен и последвалия трансфер в Саудитска Арабия.

За премията при дамите са номинирани петкратната победителка Асисат Ошоала, Темби Кгатлана и Барбра Банда.

Африканската футболна конфедерация ще организира годишната си гала по награждаването идния понеделник (11 декември) в Маракеш, Мароко.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР