Мога да върна лентата назад, преди 7 години, когато бяха

...
Мога да върна лентата назад, преди 7 години, когато бяха
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Не виждам как ще се случи влизането ни в Шенген на 1 октомври

Мога да върна лентата обратно, преди 7 години, когато бяха открити 71 мъртви мигранти в камион, каран от българи. Нищо не се е трансформирало в това България да покаже пред своите европейски и Шенгенски сътрудници, че опазва границата си по този начин, че мигарнтският поток да бъде понижен. Не единствено това, виждате нарастване, виждате батални подиуми. Явно корупцията оказва голямо значение върху това. Не виждам по какъв начин ще се случи влизането ни в Шенген на 1 октомври. Това съобщи в студиото на PrimeTime някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемчиев във връзка откритите 18 мъртви мигранти край София.

Той разяснява и друга настояща тематика от деня, а таман тази, че България няма да одобри еврото от януари 2024 година

Ние не сме подготвени за приемането на еврото, тъй като 48-ото Народно заседание трябваше да одобри редица закони, с цел да може България да се приготви. Няма и предначертан проект за приемането на еврото, както Хърватия се приготви. Ние сами не сме подготвени, не вършим нужните стъпки, и е доста евентуално да изтървем и 1 януари 2025 година И Шенген, и еврозоната, са свързани с битката за господство на закона. Това ни кара да изглеждаме нестабилни и колебаещи се пред нашите сътрудници, проучва той.

Керемедчиев показа мнението си и за продължаващата война в Украйна. 

Нито една всред съветската и украинската войска няма да може да направи пробив в защитата на другата. Ще бъдем очевидци на яростни борби, и за жалост ще станем очевидци на още десетки хиляди убити, преди да се види, че нито Украйна ще може да освободи завзетите от Русия територии, нито Русия ще успее да почисти режима на Зеленски, както те го назовават, сподели той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР