Мога да предам категорично: Не! Ние не смятаме, че има

...
Мога да предам категорично: Не! Ние не смятаме, че има
Коментари Харесай

Данаил Кирилов отхвърли възможна оставка на Горанов

Мога да предам изрично: Не! Ние не считаме, че има неточност във връзка с финансовия министър. Това съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов по време на съвещанието на правната комисия. Той изясни, че на предишното съвещание на Министерски съвет министър председателят му е упълномощил какво да каже на Българска социалистическа партия по тематиката.

Ако държите, отново споделям, държите доста да се упреква някой, изчакайте, обърна се към представителят на опозицията Крум Зарков.

" Считам че не е работа на финансовия министър да извади химикала и да счита ", разяснява още Данаил Кирилов.

По-късно правният министър добави пред публицисти, че съгласно него няма неточност в законодателството. Въпросът е в методиката, по която се вършат изчисленията.
 Партиите връщат изплатените им допълнително дотации Обновена
Партиите връщат изплатените им допълнително дотации

Разпореждането е на ВАП към министър Горанов и обгръща интервала 2016 - 2018 година

Припомняме, тази заран стана ясно, че след инспекция на Върховна административна Прокуратура на изнесената информация в Шоуто на Слави " , че партиите в действителност са получили не 11 на глас, а над 13 лева, е разпоредено на министъра на финансите Владислав Горанов в период от 30 дни да поправи непозволено по-високите дотации , които са получили политическите партии. Според разпореждането на прокуратурата Горанов би трябвало да стартира дейности за събиране и възобновяване на изплатените допълнително суми по годишните дотации на правоимащите партии за интервала 2016 г.- 2018 година Трябва и да се провежда прецизно съблюдаване на чл.25- 28 от ЗПП, тъй че те да получават действително избрания им по закон размер на партийната дотация.

Върховна административна прокуратура е сезирала и Сметната палата да реализира финансов надзор, както и Върховна касационна прокуратура поради събраните данни за осъществени закононарушения от общ темперамент от чиновници на Министерство на финансите.

От Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че са подготвени да върнат надвзетото , само че отхвърлиха всевъзможни други въпроси. Българска социалистическа партия желаеха и оставката на министър Горанов.
 Вие желаете 1 лев дотация на глас, те си гласоподават 11 лв. и най-после получават 13,23 лева
Вие желаете 1 лев дотация на глас, те си гласоподават 11 лв. и най-после получават 13,23 лева

2,5 млн. българи, дали своят вот " за " 1 лев дотация, не били задоволителни, с цел да е годен референдумът, а на предходните евроизбори за всички претенденти гласоподаваха общо 2 239 430 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР