Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия

...
Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия
Коментари Харесай

НАТО потвърди: Войските на С. Корея вече са в Курск

Мога да потвърдя, че севернокорейски войски са изпратени в Русия и част от тях са ситуирани в региона на Курск, заяви през днешния ден генералният секретар на НАТО Марк Рюте след взаимно съвещание на Северноатлантическия съвет и представители на разузнаването и министерството на защитата на Южна Корея в централата на алианса в Брюксел.

Рюте дефинира тези дейности като " забележителна ескалация " на войната в Украйна и прикани от името на НАТО те да бъдат неотложно прекъснати. По неговите думи задълбочаването на връзките сред Москва и Пхенян е опасност за сигурността.

Пхенян достави милиони муниции за съветската страна и поддържа спор в сърцето на Европа, като по този метод заплашва международния мир, уточни Рюте. По неговите думи изпращането на севернокорейски бойци в Курск демонстрира " възходящото обезсърчение " на съветския президент Владимир Путин. Около 600 хиляди съветски бойци са ранени или убити от началото на нахлуването в Украйна, Русия не може да продължи войната без външна поддръжка, заключи Рюте. 

Украинският президент Володимир Зеленски прикани по-рано интернационалната общественост да реагира на известията за нови жертви измежду мирното население в Украйна и опцията в спора на страната на Русия да се включат севернокорейски бойци, съобщи ДПА.

" Украйна ще би трябвало да води война в Европа против Северна Корея ", сподели той. По думите му неналичието на решителни дейности от страна на сътрудниците на Украйна единствено подбужда съветския президент Владимир Путин да влага още в " гнет ". " Светът може да спре ескалацията на войната. Но за това са нужни каузи, а освен думи ", сподели Зеленски. Украинският водач неотдавна изиска редица незабавни ограничения от западните съдружници като част от проекта си за победа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР