Мога да кажа за себе си, че бях скептик доста

...
Мога да кажа за себе си, че бях скептик доста
Коментари Харесай

Мирослав Попов: Бях скептик за бързото влизане на Украйна в структурите на НАТО

Мога да кажа за себе си, че бях песимист много от дълго време за бързото решение на казуса на Украйна, в смисъл бързото й влизане в структурите на НАТО по един или различен метод. Това сподели в аудиокаста на   " Фокус " " Това е България "  експертът по интернационалните връзки Мирослав Попов. " Това е настройка, която е разбираема, медийно наложена, по съвсем безалтернативен метод, само че която не държи сметка за други неща, които се случват отвън Брюксел, отвън НАТО, отвън Европа. Става дума за това, че в нашия западен свят проблемите за балансите са подложени на тестване, търсят се нови формулировки, че е необходим нов вид баланс вътре в границите на западния свят и несъмнено, неговите връзки с другите светове, колкото и да са те. Тоест, няма изненада, за мен персонално това, че не се получиха по този начин нещата, както украинския президент го е очаквал, не е доста съществено. Но мисля, че той изпадна в плен на личната си агитация, на автопропагандата, той толкоз време приказва, приказва, приказва по един и същи метод, сложи си свръх цел. Те свръх задачите, знаете, са нещо подло от време на време, подвеждащо, не рядко ", добави Мирослав Попов.

Според него, процесите не са узрели задоволително, зреят сега и това узряване е разнопосочно, нещата ще се решат малко по-късно или много по-късно. Няма подозрение, че Украйна сподели, че може да води война сносно с голяма икономическа и военно-техническа помощ.

По думите на специалиста, визиите на Русия не са били напълно реалистични за това по какъв начин ще върви спора, считали са, че това ще бъде къса военна интервенция. От другата страна, несъмнено Украйна показва огромна воля за победа, за надделяване и освен на военното поле, само че и на дипломатическото там дори са още по-успешни, само че всичко това води до един по-друг извод. Онези, които са очаквали Украйна да надделее на ранен стадий, на ранна фаза на интервенцията, на контра интервенцията в този момент, на контраофанзивата, също са се подвели.

" Тоест, и едната и другата страна, условно казано, без да ги уеднаквявам, са живели малко повече със своите си показа за света, а не с проучване на действителния свят. И в Русия са подценили, евентуално мощта на Украйна, и в Украйна са подценили мощта на Русия. Това значи задълбочаване на спора, хронично задълбочаване, т.е. става дума за един изострен спор, който може да продължи много по-дълго, в сравнение с оптимистите в едната или в другата посока, са мислили. И това не би трябвало да ни изненадва. Изводът е следният, че в последна сметка нещата ще би трябвало да се вземат решение на масата на договарянията, както постоянно в модерната ера " добави Мирослав Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР