Мога да кажа само, че съжалявам. Не знаех, че така

...
Мога да кажа само, че съжалявам. Не знаех, че така
Коментари Харесай

Дядото на прегазеното дете, обвинен в убийството на тираджията в Прилеп, се появи окован в съда и ето какво оправдание даде

" Мога да кажа единствено, че скърбя. Не знаех, че по този начин ще стане. Аз не желаех да убия този човек. Исках да го заболи. " Това сподели дядото на прегазеното откамион дете, който е обвинен за убийството на лидера.

46-годишният мъж, който е престъпно проявен, е упрекнат, че съзнателно е умъртвил водача на камиона. Престъплението е осъществено посредством пронизване с нож в прасеца, довело до кръвозагуба.

Бащата и чичото на 6-годишното момче, които също бяха арестувани, са разпитани и привлечени като очевидци.

Инцидент

До тежкия случай се стигна в понеделник, откакто детето ненадейно изскочи пред товарен камион на натоварения път за Ришкия проход.

Тогава камионът го блъснал. Шофьорът е спрял на метри след злополуката, само че е атакуван от ядосаната навалица и погубен в кабината на транспортното средство.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев изиска най-тежката мярка задържане под стража:

" От събраните досега доказателства може да се направи аргументиран извод, че обвиненият е направил закононарушението. Потвърждават го доста очевидци. Съществува действителна заплаха да се укрие и да извърши ново закононарушение. Няма непрекъснато местоживеене ", сподели той.

Георгиев добави, че първо 46-годишният мъж е пребил лидера, а след това се е върнал да го намушка с нож, оповестява bTV, съобщи БЛИЦ.бг.

Според свидетелски показания водачът на камиона е карал с 15 км в час.

" Данните не сочат изрично, че водачът е умрял в резултат на удара с нож. Искал е просто да го нарани. Няма данни, сочещи предумисъл ", заявиадвокатът на дядото - Величка Костова.

Обвиняемиятпоиска домакински арест, макар че няма непрекъснат подобен.

За това закононарушение плануваното наказване е от 10 до 20 години затвор.

Усещането за липса на правдивост и доверие в съда е предиздвикало дядото на прегазеното от тир 6-годишно дете да убие камионджията Руско. Това стана ясно от защитната теза на юриста му. Според Величка Костова не е редно обвиняването да е по член 115, защото убийството не било съзнателно. Тя изиска домакински арест за отмъстителя Стефан Дехнев, прецизира " Флагман ".

46-годишният дядо е роден в Чирпан, непрекъснатият му адрес е в сунгурларското село Подвис, а актуалният е в с. Градец, област Сливен. На нито един от тях обаче не обитавал, стана ясно от думите на прокурор Ангел Георгиев. Той настоя за непрекъснатото му задържане. Като претекст уточни още, че обвиненият в тежкото съзнателно закононарушение Стефан е напускал рамките на България през 2017 и 2018 година, като има действителна заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР