Мога да кажа, че въобще не сме информирани като общество

...
Мога да кажа, че въобще не сме информирани като общество
Коментари Харесай

Експерт с остра критика за мерките срещу COVID: Обществото не е информирано, от страх се умира

" Мога да кажа, че изобщо не сме осведомени като общество за . И, ще ме извините, само че отговорни за това сте медиите. Защото вие, за вас неприятната вест е най-хубавата вест. Защо трябваше да давате първоначално конференциите на Щаба? ", попита доцент доктор Светана Велизарова, началник на детската клиника в болница „ Св.София “, водещият на btv Антон Хекимян.
" Защото хората се нуждаят от информация ", отговори той.
 Ръст на новите случаи на ковид, рекордните 3 412 са оздравели за денонощие Ръст на новите случаи на ковид, рекордните 3 412 са оздравели за денонощие
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза сериозен растеж като безусловно число, само че понижа като %. За 8 декември са регистрира...
" А не трябваше ли да извикате лекарите, които тогава работеха на първа линия и те да кажат. Трябваше да се изясни първоначално умерено – без да се набива в главите на хората, че Коронавирус е равно на гибел. Ще ви кажа едни елементарни данни от през вчерашния ден. Общо интензивно болните са 93 хиляди души почти, от тях 6 000 са в болница, т.е. не повече от 7%. А от тези 6 000 – 500 са в интензивни отделения. Значи, от влезлите в болница – не повече от 7% са в интензивни отделения. И 92% се лекуват у дома. Според вас това доста ли е или малко? ", попита още веднъж специалистът.
" Всичко зависи от хората, които би трябвало да ръководят рецесията ", възрази Хекимян.
" Вие сте длъжни да отразявате всичко, което ви споделят. Но не би трябвало да се стресират хората. Те са доста уплашени и да знаете от боязън може да се почине. Може смешно да ви звучи само че е истина. Да не приказваме хроничния стрес какъв брой доста понижава имунната отбрана на индивида. ", продължи доцентът.
Затова тя предложи : " първото е да не се опасяват. Да, заболяването протича друго, тя е подла и не е класическа. Болният просто би трябвало да знае в кой стадий какво да направи . И би трябвало да има против себе си персонален доктор или място, на което да се обади и да каже това ме безпокои. "
А имаше ли подобен при започване на Коронавирус рецесията - оказа се, че съгласно доцент Велизарова - логаритъмът през цялото време е бил неверен: " Започна се в обратна посока. Защо трябваше да се почне с лечебни заведения и спешна помощ. 92% са на домашно лекуване. На първо място, за мен, трябваше да е доболничната помощ, само че подкрепена с така наречен триажни центрове , които създадохме чак в този момент. Центрове с способени хора, които могат да бъдат командировани и от болничната помощ, които да разделят хората и да ги насочват и да изясняват ".
 Кунчев за заканите към него: Лошо образование и невисок разсъдък на някои хора Кунчев за заканите към него: Лошо образование и невисок разсъдък на някои хора
Лошо образование и невисок разсъдък на някои хора. Това, че даваме информация за вируса, не значи, че ние сме го основали. Така националния...
По думите й това, че не познаваме още болестта не е задоволителен мотив, за неправилните решения: " Знаехме, че е инфекциозно заболяване. При всяко инфекциозно заболяване би трябвало да има триаж. Създадохме ги доста късно. "
Според доцент Велизарова локдаунът в този момент не е понижил натискът върху лечебните заведения. На този декор плануваното отваряне на градините и всички ограничавания след 21-ви декември, съгласно нея, ще докара до нов пик на епидемията.
" Защото не трябваше да затворим в този момент, просто. Трябваше да затворим още в края на октомври, началото на ноември . И ще ви обясня логичен за какво – тъй като в случай че бяхме затворили ноември, когато беше най-високата заболяемост и смъртност, която в този момент е почти … малко по-малка. Тогава ние бихме изкарали тези три седмици преди да настъпят така наречен дни преди празниците. Знаете, че българинът, каквото и да му кажеш, това е в нашата народопсихология – ние обичаме празниците, ние обичаме да се веселим, да се събираме. Това ни е генетично заложено. Сега добре, студентите ще се събират умерено – интелигентни хора, ще се пазят. Но мислите ли – в този момент на 21-ви като се пусне, че моловете няма да пращят по шевовете . И ще е, както ние обичаме да пазарим – в последната секунда. Ако това го бяхме създали ноември, хората щяха да имат целия декември и тогава нямаше да има тая всеобща нервност да се пазари в последния миг. Сега помнете ми думата, че следващият пик на болестта ще е някъде след Йордановден и по-късно някъде към 21ви януари . ", сподели тя.
И при против COVID-19 е същото като с началото на пандемията, оказа се. Според нея - ние към този момент сме разграничени по тематиката като общество. " Истината е една, че ние нямаме информация. Основното проучване за Pfizer, трета фаза, ще излезе на следващия ден, т.е. ние публично черно на бяло го нямаме. Предполагам, че въз основа на това Европейската организация по медикаментите ще вземе своето осведомено решение . От там нататък, ние би трябвало да имаме доста добра разяснителна акция, и разгадавам на вас да го извършите, приключи тя.

 Доц. доктор Кунчев изясни какъв брой са безвредни чаканите ваксини против COVID-19 Доц. доктор Кунчев изясни какъв брой са безвредни чаканите ваксини против COVID-19
Кога идват имунизациите? Когато ги утвърди Европейската организация по медикаментите. Тя даде обещание, че първата ще я утвърди на 27 декемрви, два &ndash...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР