Мога да кажа, че процесът по големите стратегически проекти в

...
Мога да кажа, че процесът по големите стратегически проекти в
Коментари Харесай

На какъв етап е проектът АЕЦ Белене?

Мога да кажа, че процесът по огромните стратегически планове в енергетиката не е спрял, в това число и по плана АЕЦ " Белене ". Това стана ясно от думите на енергийния министър Теменужка Петкова в отговор на въпрос на БГНЕС по време на брифинг в Министерския съвет. 
Петкова разясни, че за АЕЦ " Белене " преди към 10 дни е финализиран процесът по сключване на споразуменията за конфиденциалност с петте компании, които са влезнали в късата листа за плана. С тях Националната електрическа компания (НЕК) ще води договаряния за стратегически вложител за този план. Вчера беше изпратен и осведомителният меморандум на всяка една от тези компании, които ще вземат участие в тези договаряния, сподели още Петкова. Тя разясни, че в осведомителния меморандум се съдържа съществена информация, която е нужна на фирмите, а те са удостоверили, че ще подадат своите обвързващи предложения. 
Петкова посочи обаче, че срокът на тези предложения ще стартира да тече от момента, в който може да се обезпечи физически достъп до осведомителната зала за плана АЕЦ " Белене ", която е разположена в НЕК.
От думите на Петкова стана ясно, че и споразуменията за конфиденциалност, и осведомителният меморандум са били изпратени по електронен път, като също по електронен път са били и подписани.
Темата продължава и в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР