“Моето усещане е, че Борисов се вижда като връщащ се

...
“Моето усещане е, че Борисов се вижда като връщащ се
Коментари Харесай

Политолог пред Дарик: Борисов ще се върне на бял кон, но този кон е от киевските конюшни

“Моето чувство е, че Борисов се вижда като връщащ се на бял кон, само че не знае, че този бял кон би трябвало да мине през киевските конюшни. Не имам вяра, че казусът с гласуващите “мъртви души ” и нереалното броене ще бъде позволен скоро, тъй като за това е потребност политическа воля и единодушие сред доста разнородни играчи с разнообразни ползи. За да бъдат получени отговори и да бъдат подхванати дейности, има потребност от нападателна публицистика, която да отдели време и сила за този проблем, до момента в който не докара обстановката до резултат. В нашата колегия такава поредност и непримиримост в последно време е все по- рудко срещана за жалост. ”



Това съобщи в ефира на Дарик Радио политологът Васил Гарнизов.

“Историческото в тези избори е, че те са четвъртите в границите на една година. Кампанията и публичните настроения не съумяха да ме убедят за значимостта на тези избори. Струва ми се, че мотиви за шубе има. Дали ги е боязън самите политици не мога да кажа, само че ние виждаме, че се заплаща много сериозна електорална цена от комплицираните обединения, които се образуват ”, означи неговият сътрудник Калоян Велчев.

“Екзитпола е техника, която се употребява и в Съединени американски щати и във Франция да вземем за пример и когато се работи професионално, което значи: високи вложения, високи условия към статистиците, доста положително образование на анкетьорите, които стоят пред секциите. Трябва да се запитаме дали анкетьорската мрежа е задоволително добре платена, дали анкетьорите са готови ”, съобщи Гарнизов.

На въпроса коя е персоналната тематика, която би спечелила доверието им, в случай че бе наранена от някоя партия, гостите обявиха:

„ Това щеше да тематиката обвързвана с бизнеса. Ако бяха дали обещание, че няма да пречат на бизнеса и че ще основат една среда, в която по-лесно да се прави бизнес в България. Това всички го заявяват преди избори и в никакъв случай не го вършат ”, безапелационен бе Левон Хапарцумян.



Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР