Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата

...
Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата
Коментари Харесай

Борисов предлага БНТ и БНР да станат безплатни по време на избори

Моето предложение ще бъде – Българска национална телевизия и БНР, където страната дава финансирането да станат безвъзмездни по време на избори за всички политически партии.
Това сподели по време на изключително съвещание на Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов, съобщи Агенция „ Фокус “.
Демокрацията е потвърдила, че с работеща многопартийна система, дава най-хубави резултати. Така че дебатът защо да се харчи дотацията - да има правила защо може да се харчат парите “, съобщи Бойко Борисов.
„ Ние сме били срещу, след референдума да се усилват партийните дотации. Но знаете, в Народното събрание се провокира рецесия – беше прекратено съвещанието на Народното събрание. Няколко пъти приказвах с финансовия министър, с Валери Симеонов, не можехме да създадем кворум да приемем бюджета.
За мое най-голямо страдание, сега, в който гласувахме партийните дотации, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка единствено в бюджета.
За мен бюджетът беше по-голям, тъй като става въпрос цяла година какво ще работи страната, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тематика няма да я смъква от нашето внимание.
Затова разпореждам разбор на финансовия министър, тъй като в този момент ние на сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, с цел да се одобри бюджетът – от кое място пристигна цифрата 8 лева, на база на какъв разбор “, добави още министър председателят Борисов.
За мониторинговия механизъм
Когато се обсъждаха мониторинговия механизъм за България, изпратих едно писмо до ръководителя на Европейската комисия (ЕК), с което желаех инструкции да чуем какво би трябвало да направи България, с цел да отпадне механизмът. Препоръката беше да се обърнем с измененията и предложенията, които имаме към Венецианската комисия “, изясни министър председателят.
„ Направихме го. Голяма група специалисти от Венецианската комисия пристигнаха в България, срещаха се с всички, в това число и с мен. Вчера им беше финалното съвещание, излезе документ 16-17 страници, разбор, исторически с рекомендации и по този начин, както бях поел ангажимент с изключително съвещание “, добави той.
„ Извънредността на съвещанието е да се покаже желанието да се съобразим с всички рекомендации от Венецианската комисия. В тази единствена точка през днешния ден - план на решение за одобрение на план за Закон за допълнение на допълнение на наказателно-процесуалния кодекс, която се надявам да приемем откакто Дани Кирилов рапортува “, сподели още Борисов.
„ Преди няколко дни новият ръководител Урсула декор Делайен в детайли я срещнах и незабавно решението днеска по надлежния ред ще изпратим на заинтригуваните комисари и до нея, персонално нашето решение. С уговорката, който имаме ГЕРБ и Обединени патриоти в Народното събрание да бъде подсилен, с цел да стане оптимално бързо “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР