Моето предложение и това, което ще направя, е да вървим

...
Моето предложение и това, което ще направя, е да вървим
Коментари Харесай

Предлагат намаляване на карантината на пет дни


Моето предложение и това, което ще направя, е да вървим към понижаване на периода на изолацията и карантината, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред " 24 часа ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31900
,,Може да приказваме и за 7 дни и за 5, всичко е оправдано``, изясни той какъв брой дни ще стане изолацията при Коронавирус.

Според Кунчев отпадането на карантината за инфектирани, само че безсимптомни в Австрия е " малко самоуверено, само че вярно решение ".

Ако вирусът става все по-слабо патологичен даже да се популяризира всеобщо, не се постановат чак толкоз строги ограничаващи ограничения, посочи здравният контрольор.

,,Всички сме наясно, че 2/3 от заболеваемостта е невидима, не попада в регистрите, тъй че няма по какъв начин да е ефикасна мярката с изолацията``, сподели той.

По думите му, в случай че човек се чуства добре, може да вземе ограничения - да носи маска, да съблюдава отдалеченост, само че без да остава у дома.

Това към този момент не се постанова. Чисто и просто вирусът не е това, което беше при започване на 2020 година, съобщи доцент Кунчев.

В момента всички инфектирани с доказан COVID-19 подлежат на 10-дневна изолираност, а техните контактни - на седем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР