"Моето послание към народа на Украйна е, че ние сме

...
"Моето послание към народа на Украйна е, че ние сме
Коментари Харесай

Байдън: Моето послание към народа на Украйна е: Ние сме с вас!


"Моето обръщение към народа на Украйна е, че ние сме с вас " , съобщи президентът Байдън по време на речта си във Варшава пред стотици полски определени чиновници, студенти и чиновници на американското посолство, доста от които държаха флагове на Съединени американски щати, Полша и Украйна, което провокира бурни овации измежду събралото се голям брой.

"Днешните борби в Киев, Мариупол и Харков са последните борби в една дълга битка “, споделя още той.

"Унгария през 1956 година, Полша през 1956 година и по-късно още веднъж през 1981 година, Чехословакия през 1968 година – руските танкове смазаха демократичните въстания, само че съпротивата продължи, до момента в който най-после през 1989 година, Берлинската стена и всички стени на руското владичество - те паднаха и хората надвиха ".

"Битката за народна власт не можа да завърши и не завърши с края на Студената война ", означи още американският президент в заключителната си тирада след тазседмичната европейска аудиенция.

 Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изнася тирада в Кралския палат във Варшава, 26 март 2022 година

"През последните 30 години силите на автокрацията се възродиха по целия свят. Отличителните й белези са познати: пренебрежение към върховенството на закона, пренебрежение към демократичната независимост, пренебрежение към самата истина. Днес Русия удуши демокрацията и се опита да направи и другаде ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън уточни, че нашествието на Русия в Украйна заплашва да унищожи световната сигурност и че международните демокрации би трябвало да се приготвят за дълга битка против автокрацията.

"Трябва да се приготвим за дългата борба, която ни следва ".

Наричайки битката против Владимир Путин "нова борба за независимост ", Байдън сподели, че желанието на съветският президент за "абсолютна власт " е стратегически неуспех за Русия и директно предизвикателство към европейския мир, който значително е спечелил след Втората международна война.

Байдън също по този начин уточни, че е скверно, че Владимир Путин е излъгал, казвайки, че пробва да денацифицира Украйна.

Президентът на Съединените щати акцентира, че Русия не би трябвало "дори да си намерения да се придвижи на един инч в територия на НАТО ".

"Имаме свещено обвързване по член 5 да пазиме всеки един сантиметър от територия на НАТО “, съобщи Байдън и добави, че "престъпникът Путин желае да показа разширението на НАТО като имперски план, ориентиран към дестабилизиране на Русия. Нищо не е правилно. НАТО е защитителен съюз ".

"Вместо да се раздели НАТО, в този момент Западът е по-силен и по-обединен, в сравнение с в миналото е бил. Русия искаше по-малко наличие на НАТО по границите си, само че в този момент има по-силно, по-голямо наличие ", акцентира Байдън.

Байдън: "Руските жители не са наш зложелател ".

Джо Байдън се обърна и към съветския народ, заявявайки, че е работил с съветските водачи от десетилетия, след разгара на Студената война.

"Винаги съм приказвал непосредствено и почтено с вас, съветските хора. Позволете ми да кажа това, в случай че можете да ме чуете: Вие, съветският народ, не сте наш зложелател ".

"Отказвам да допускам, че приветствате убийството на почтени деца и баби и дядовци. Или че приемате лечебни заведения, учебни заведения, родилни отделения, за бога, да бъдат удряни с съветски ракети и бомби. Или че градовете са обградени, тъй че цивилните да не могат да бягат, доставките са прекратени и се пробват да уморят украинците от апетит ".

"Милиони фамилии са прогонени от домовете си, в това число половината от всички деца в Украйна ", уточни Байдън и добави: "Това не са дейности на велика нация ".

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че "агресията на съветския президент Владимир Путин е отрязала съветския народ от света ".

Той повтори, че Съединените щати стоят твърдо до Украйна, както и че към този момент наложените наказания над Русия са трансформирали рублата в руина .

"Тази война към този момент е стратегически неуспех за Русия . Мислеше си, че украинците ще се дадат без пердах и очевидно не е внимавал в часовете по история. Вместо да унищожи украинската увереност, бруталните съветски способи я усилиха. Вместо да унищожи НАТО, Западът е по-силен и единен от всеки път ", съобщи Джо Байдън, съгласно който идната дългогодишна борба против автокрацията е определяща за настоящето потомство.

"Не се опасявайте. Диктатор, който е решен да възвърне една империя в никакъв случай няма да изтрие човешката обич към свободата. Украйна в никакъв случай няма да бъде победена от Русия, тъй като свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак ", уточни още президентът на Съединени американски щати.

Джо Байдън приключва речта си по този начин:

"За бога, този човек (Владимир Путин) не може да остане на власт! “.

Относно последните думи на Джо Байдън, че Путин не може да остане на власт, от Белият дом разясниха:

"Президентът искаше да каже, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района . Той (Джо Байдън) не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяна на режима в страната ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР