Моето отстраняване от БСП бе взето с „решение на подпис“.

...
Моето отстраняване от БСП бе взето с „решение на подпис“.
Коментари Харесай

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Не се връщам в БСП да саботирам и преча, а да помагам

Моето премахване от Българска социалистическа партия бе взето с „ решение на автограф “. Когато приказваме за санкции, е редно да има право упрекнатият да се отбрани. После ми беше отказано да получа протокол от резултата и да се уверя в гласуването. След това Върховен касационен съд откри учредения, че нещата не са правени съгласно закона. Не се връщам в Българска социалистическа партия да подривам и преча, а да оказвам помощ. Това разгласи в студио ФАКТИ пред Лили Маринкова социалистът Калоян Паргов.

Относно тримата министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет той счита, че се надява правният казус с него да е съдействал до вразумяване.

„ Нека се внимава с отстраняването от партията. Породи се и теза от цялата работа. След като Българска социалистическа партия желае да ръководи законосъобразно, по какъв начин тъкмо ще стане това, откакто не съблюдава закона, когато взема решение вътрешни проблеми в партията. Вижте, тримата министри са поканени в персонално качество в служебния кабинет. Те не са поканени като фрагменти на Българска социалистическа партия. Това от една страна е ласкателно, тъй като в тях президентът е видял хора с качества. Дали трябваше да уведомят Българска социалистическа партия, несъмнено е трябвало “, добави Калоян Паргов.

Социалистът напомни, че в предходния длъжностен кабинет на Румен Радев Янаки Стоилов е станал министър още веднъж след среща на автограф на Националния съвет на партията - не е казус да се случват по този начин нещата.

Попитан за обтегнатите връзки на Корнелия Нинова и Румен Радев, Паргов сподели, че сега партията има да взема решение по-важни неща от това кой на кого дава отговор.

„ На прага на предизборна акция сме и не би трябвало да се концентрираме в връзките на Българска социалистическа партия с президент. От страни кавгата наподобява „ аз те направих президент, а пък ти по какъв начин се отплащаш “. Все едно няма други въпроси и проблеми в страната. Иначе рецензиите към Нинова не са пресилени. От нас върви оръжие към Украйна. Не непосредствено, а през трети страни. Българска социалистическа партия би трябвало да се концентрира в предизборната акция. Партията има принос за развиването в обществената политика, в земеделието. Българските жители би трябвало да ги убедим, че това е по този начин, а те да ни схванат. Иначе чакам акцията преди изборите да мине и под знака на проблемите в страната и даването на предписания за възобновяване “, разясни социалистът.

Относно енергийната рецесия Паргов е на мнение, че диверсификацията на източниците основава баланс и ние би трябвало да работим по този начин, че да имаме самостоятелни и сигурни достави.

„ Надявам се скоро да стартираме да получаваме азерски газ на цялостен потенциал. Газ от Съединени американски щати е добре, друга част от „ Газпром “… Какво вършим обаче с тази част от газа, която ни се поставя от „ Газпром “, а не я получаваме. „ Топлофикация-София “ се готви да мине на мазут в тази рецесия. Това е добре, само че няма да ни реши дълготрайно казуса “, добави Паргов.

Той показа още, че не се вижда в ролята на вътрешен критик, тъй като едно нещо може да се каже по 80 метода, а просто приказва намерено.

„ В Българска социалистическа партия споделяме, че сме обществен вектор, имаме искания, че без нас не се взимат решения. По проблема за Северна Македония за какво гласувахме „ въздържал се “. Внасяме проекторешение, което да анулира изгонването на 70 руснаци и след това нищо. Казваме „ ние го внесохме, само че не се получи “. Друго нещо. Плоският налог не е небивалица на Българска социалистическа партия. Той се вкара от Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи, само че упрекват Българска социалистическа партия. Просто в партията липсва държанието на твърдата позиция. Българска социалистическа партия не разгласи ясната си и твърда поддръжка за двойката Радев-Йотова за втория им мандат и това смъкна 5-6% от вота. Така хората ни вкараха в статуквото. „ Демократична България “ разгласи ясно, че поддържа Радев, а Българска социалистическа партия сподели, че ще взема решение след това. Какво е това… “, приключи Паргов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР