Моето определение на тези мерки е да гасиш пожар с

...
Моето определение на тези мерки е да гасиш пожар с
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Мерките са като да гасиш пожар с наводнение

Моето определение на тези ограничения е да гасиш пожар с наводняване, разяснява обсъжданите антикризисни мерки по Нова тв анализаторът Милен Керемедчиев и продължи: 

" Защото изсипването на големи средства на калпак от бюджета дава отговор на това, което сподели министър ръководителят - да се усъвършенства виталния стандарт на всеки един българин. А това не е задачата на едни ограничения. Не би трябвало да се субсидират артикули, а цените на стоките. Има разнообразни семейства и потребности. Не може едно домакинство, което плащща високи цени, да получи поддръжка, като на едно извънредно нуждаещо се семейство.

Този метод на систематизиране на средствата е извънредно погрешен. Ако моят бизнес върви добре, оправям се със сметките, възвръщам Данък добавена стойност, защо да получава същия % дотация, в сравнение с една баба в Северозапада, която няма парно, само че би трябвало от нейните пари да заплаща и да не усети помощта. Наливането на пари на калпак е неправилно, нулирането на избрани артикули откъм Данък добавена стойност - също е неправилно. Видяхме какво стана с ресторантьорите след намаляването на ДДС-то, тъй като някой стачкува, понижа ли някоя стока за потребителите. В България цените порастват и не понижават. Това е смешна политика с бюджетни разходи и още по-голям дълг. 

Пирамидата е обърната, насипват се пари, само че не се подтикват компаниите, с цел да има вероятности за новите служащи. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР