Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта,

...
Моето място в БСП... Никой, който иска да ме изчегърта,
Коментари Харесай

Станишев: Никой не може да ме отстрани от БСП

Моето място в Българска социалистическа партия... Никой, който желае да ме изчегърта, не може да го реализира. Защото за мен Българска социалистическа партия е идея. Баща ми е бил в тази партия, той е рискувал живота си за нея. Целият ми живот, съзнателен, още повече политически, е обвързван неразривно с Българска социалистическа партия. Това сподели пред " Канал 3 " ръководителят на групата на Европейските социалисти и някогашен министър-председател на България Сергей Станишев.

Според него листата на Българска социалистическа партия за европейските избори през май е била определена демократично, само че от партията са изгубили прекалено много време в реденето й.

" Хората не ги интересува какви са вътрешните ни връзки – кой е първи, кой е втори, кой е трети в тази листа. Хората ги интересува друго – какво Българска социалистическа партия може да направи за това техният живот да стане по-добър, приходите им да са по-високи, работата им да е по-сигурна, фамилиите им да са по-добре. " - разяснява Станишев.

На въпрос дали Българска социалистическа партия е бламирала личната си лидерка Корнелия Нинова с връщането му в листата на партията, Станишев отговори, че " " Не става въпрос за вътрешна съпротива.

Но в някакъв смисъл ръководителят на Националния съвет се сложи в такава позиция, че Националният съвет да бъде заставен да поправя нейното еднолично решение, тъй като всички знаем, че листата, която предложи тя, беше нейна персонална ".
Сергей Станишев изрази мнението, че с цел да завоюва доверието на хората, Столетницата би трябвало да се показа като опция на ГЕРБ - най-много обществена.

" Няма потребност да се състезаваме с консервативните и традиционалистките партии като Вътрешна македонска революционна организация или другите патриоти на техен терен. Ние имаме наш терен. На стандарта на живот на хората, на справедливостта, на борбата с неравенствата. Оттук ще пристигна мощният подтик за поддръжка на Българска социалистическа партия от хората. Това би трябвало да преследваме и да покажем меродавност, непоклатимост, поредност в това ", приключи Сергей Станишев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР