Моето мнение и това на мнозинството от моите колеги е,

...
Моето мнение и това на мнозинството от моите колеги е,
Коментари Харесай

Прокурори видяха политически интереси в изваждането им от съдебната власт

Моето мнение и това на болшинството от моите сътрудници е, че предлагането за изваждане на прокуратурата от Съдебната власт е израз и блян за добиване на някакви моментни и конюнктурни политически ползи. Това съобщи в студиото на Владимир Николов, член на УС на Асоциацията на прокурорите в коментар след вчерашното национално заседание на колегията, провело се в резиденция " Бояна ".

" Считаме, че е налице заплаха от нарушаване на върховенството на закона. Асоциацията на прокурорите в България, - сдружението, което съставлява прокурорите в нашата страна, остро, кардинално и изрично се опълчва на всевъзможни опити българските прокурори, следователи и чиновниците, работещи в системите на прокуратурата на Република България, по какъвто и да е бил метод да бъдат намесени в политически битки, противодействия и кавги ", изрично акцентира той.

По думите му, в публичното пространство се вижда блян " някакви неудачи и проблеми в страната да бъдат ориентирани към прокуратурата ".

" Категорично българските прокурори извършват своите конституционни отговорности и ние сме срещу политиците да измиват ръцете си нагледно казано и да изкупуват своите грехове на гърба на прокурорите ", съобщи Николов.

Той акцентира, че прокурорите не са политици, имат своите законови функционалности и отговорности и " с гордо вдигната глава и чест " ги извършват.

" Върховенството на закона е нещо, за което генерации европейци са се борили и са мечтали, за което хиляди идеалисти са давали живота си и това не е нещо имагинерно, това не е изпразнено от наличие разбиране. Конституционната материя е нещо доста комплицирано и съставлява един доста тънък механизъм, който основава главните устои в нашата правова и демократична европейска страна и преди към този момент близо 30 години българският парламентарен законодател имаше държавническия метод и визията да реши и да осъзнае, че при актуалните условия мястото на европейската построена по съвременен пример българска прокуратура може да бъде единствено в правосъдната система. Това е една самобитна гаранция за самостоятелност и за самостоятелност ", съобщи Николов. И беше безапелационен: българските прокурори по никакъв метод не се тормозят и не се опасяват от промени и промени. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР