Моето лично усещане, е че тази сделка много трудно ще

...
Моето лично усещане, е че тази сделка много трудно ще
Коментари Харесай

Делян Добрев скептичен, че Инерком ще осигури пари за сделката с ЧЕЗ

Моето персонално чувство, е че тази договорка доста мъчно ще бъде финансирана . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев по отношение на обезпечаването на финансиране от " Инерком " за придобиването на българските активи на ЧЕЗ Груп.
От думите на Добрев стана ясно, че нито една от тези трите банки, които по-рано изпратиха писма, не е поела ангажимент да финансира договорката.
Най-малко ясно е дали има обезпечено финансиране - няма такова финансиране . От купувачът настояват, че срокът им е 9 месеца да обезпечат финансиране от началото на годината. Има още шест месеца, в които купувачът би трябвало да обезпечи парите за договорката. Много е мъчно да се каже, персонално моето чувство, е че тази договорка доста мъчно ще бъде финансирана, разясни още Делян Добрев по тематиката.

С решение на Народното събрание възложихме на кабинета да създаде разновидности за потребление на оборудването. Мисля, че преди крайния период от Министерството на енергетиката ще внесат разновидности, които ние да одобрим. Най-важното е да не даваме гаранции и да не се ангажираме финансово в някакъв вид договорка , разясни Добрев по отношение на проблема с реализацията на плана АЕЦ " Белене ".
Ние не би трябвало да имаме контракт за наложително изкупуване (на вероятно създадената сила - бел. ред.). Държавата не би трябвало да дава държавни, корпоративни гаранции. Държавната енергетика не би трябвало да подхваща задължения за гарантиране на минимална цена и страната не би трябвало да взе участие директно или индиректно във финансирането на плана. Държавата не може да го финансира , безапелационен бе депутатът от ГЕРБ.
Всички към този момент споделят, че планът коства 20 милиарда лева Този план постоянно е коствал толкоз и страната не може да си разреши да финансира толкоз огромен план. Ние ще запазим миноритарно присъединяване в този план и няма да даваме повече пари. Ако се случи по този начин, че се откри вложител, то тогава той поема рисковете и ние няма да се чудим какво да вършим с оборудването, разясни Делян Добрев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР