Моето лично мнение е, че не трябваше да се съгласяваме

...
Моето лично мнение е, че не трябваше да се съгласяваме
Коментари Харесай

Елена Йончева: Не трябваше да се съгласяваме на Шенген по въздух и вода, трябваше да искаме всичко или нищо

Моето персонално мнение е, че не трябваше да се съгласяваме на въздушен и воден Шенген, не трябваше да играем на тази карта на вътрешен пиар, че сме постигнали нещо, трябваше да желаеме всичко или нищо, разяснява пред публицисти евродепутатът Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в на конгрес в София. Според нея това може би е щял да бъде мощният метод от страна на България и Румъния.  

В отговор на въпрос тя сподели, че се надява да получим дата за присъединение към Шенген и по суша в границите на тази година. За страдание, виждаме, че мигрантският поток се усилва и това не е доста добра среда, с цел да водим такива договаряния, счита евродепутатът.  

Тя уточни още, че отминалостта на Дъблинското съглашение изтича. До края на мандата на този Европейски парламент (ЕП) ще бъде подписан новият пакт за миграцията, сподели Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в, която е координатор в Екологичен потенциал сред политическите групи, Съвета и Европейската комисия по този нов пакт. За страдание, с цел да влезе в действие, е належащо да мине съответните процедури във всяка една страна и ще отнеме сред една и две години още, добави тя. 

Този нов пакт за миграцията, става дума за няколко законодателни планове, ще бъде от изгода на България и на Европейски Съюз, само че най-много на България и на страните, които се намират на външната граница на Европейски Съюз, счита Йончева.

Тя уточни, че това, за което упорстват и са съумели да прокарат, е механизмът за взаимност. Това значи, че когато в България дойде над избрана численост бежанци, без да има мигрантски напън, останалите страни от Европейски Съюз, които не са на първа линия, ще поемат част от тези мигранти. Сега съгласно Дъблинското съглашение ние отговаряме за всички мигранти, които минат през българската граница и по-късно, в случай че някой изиска, може да ни ги върне назад, тъй като ние сме ги записали, изясни евродепутатът.  

За страдание, има дребни малки врати, т.е. механизмът за взаимност остава, само че тези страни, които не желаят да одобряват мигранти и това идва повече от десните сили, те могат да заплащат някаква сума и тук, в българските медии се появи тази сума от 20 хиляди евро на мигрант, сподели Йончева. Тя добави, че ще има механизъм за връщането им към трети страни, както и доста явен механизъм по какъв начин ще бъдат оценени тези мигранти.   

Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в разяснява тематиката за Шенген, откакто взе участие в кръглата маса, проведена от Международния институт за сигурност и съдействие, управляван от Румен Петков. Сред тематиките на форума бяха битката с опиатите, противопостяване на терора, войните и дипломацията.

Йончева уточни, че с 95% е кратко производството на опиат в Афганистан след идването на талибаните, само че то се е трансферирало в прилежащите страни Мианмар, Лаос и Тайланд. В Афганистан се появява още по-голяма беднотия и бежанците се усилват, означи тя.

Фентанилът е новата синтетична дрога, която е 40 пъти по-силна от най-силните опиати и 2,5 мл са задоволителни да убият човешкия организъм, уточни още евродепутатът. Йончева означи, че това, което се пробва да направи Европейски Съюз, е да има европейски офицери, специалисти по опиати по тези пристанища в Коста Рика и Мексико, от които потеглят кораби за Европа и идват кораби от Китай, с цел да се опитат да пресекат нещо, което по думите ѝ занапред набира скорост, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР