Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото

...
Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото
Коментари Харесай

Константинов: Вижданията ни със Соколов се разминават, може да не ми трябва за европейското

" Моето предпочитание беше Соколов да играе първите два шампионата. Неговото - да почива. Разминават ни се вижданията, само че аз нямам нито принадлежности, нито желание да карам някого да играе на мощ ", разгласи селекционерът на националния тим по волейбол Пламен Константинов преди началото на подготовка, която отборът ни организира през днешния ден в зала " Христо Ботев " в София.

Той сподели още, че като види какво ще покажат състезателите в този момент, ще реши дали ще има изобщо потребност от Цветан Соколов след Лигата на нациите за европейското състезание и олимпийските квалификации.

Селекционерът сподели още, че се търси нов капитан на отбора.

" Предпочитам да не започваме с лозунги, а първо да покажем някаква игра и по-късно да разясняваме. Не желая да тръгваме, както нормално с огромните кошници, тъй като след огромните упования, идват огромните разочарования ", показа Константинов.

" Аз съм в развой на проучване на тези момчета. Доволен съм от мотивацията на всички. Това са хората, на които ще разчитаме в Лигата на нациите. Тези 18 индивида, които участват тук. Естествено в случай че има някакви проблеми и контузии, приказвал съм с още няколко състезателите, които в някаква рискова обстановка, да извикаме още някой. Може да извикаме още един посрещач, един разпределител. Имаме подготвеност, само че в случай че нямаме травмирани играчи, това ще бъдат хората, на които ще разчитаме ", добави той.

Селекционерът разгласи, че отборът мисли напълно за Лигата на нациите, а по-късно ще се концентрира за европейското състезание и олимпийската подготовка.

Константинов акцентира, че е оставил Матей Казийски да реши самичък и да реши дали ще се завърне в националния тим.

" Матей е задоволително рационален да реши и да даде отговор. Аз персонално не трептя всеки ден какво ще ми каже. Ако реши, че може да ни помогне, е добре пристигнал. Но отново споделям, той не може дотолкоз да промени един тим, да стане от черен бял. Казийски е събитие и би дал подтик на българския волейбол ", сподели Гибона.

На 6 юни България стартира присъединяване си във Волейболната лига на нациите за мъже.

Страната пи е съдомакин на eвропейското състезание по волейбол за мъже от 28 август до 15 септември, като мачовете на родна земя ще се играят във Варна.

От 30 септември до 8 октомври пък е олимпийската подготовка за игрите в Париж следващата година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР