Моето ежедневие е доста скучно, опитваме се да създаваме хубав

...
Моето ежедневие е доста скучно, опитваме се да създаваме хубав
Коментари Харесай

Съоснователят на Nexo: Завеждаме дело за $1 млрд.!

" Моето всекидневие е много скучно, опитваме се да сътворяваме прекрасен артикул, с цел да покажем, че в тази клета страна може да се случват хубави неща. И в този момент би трябвало да се занимаваме с безумните обвинявания на прокуратурата. Отдавна не пребивавам в България ", съобщи съоснователят на Nexo Антони Тренчев.

Тренчев изясни, че Nexo се е споразумяла с всички 50 щата в Съединени американски щати, включително и с федералното държавно управление и с прокуратурата на Съединените щати. Той разясни, че всичко е било поради административни нарушавания.

Заради дейностите на българската прокуратура против Nexo, Тренчев съобщи, че компанията ще заведе дело против България, като по този въпрос към този момент се занимават адвокати от международно равнище.

Към Nexo няма нищо – това, което има като сензация, е един спор от частно-правен темперамент с няколко индивида от Англия.

Тренчев разясни още, че компанията не оперира на територията на България, защото е осведомена с събитието, че политическата класа употребява правосъдните органи за репресии.

Съоснователят на Nexo изрично отхвърли изказванията, че компанията финансира терористи или се занимава с пране на пари.

Имаме най-сериозната и прецизна политиката във връзка с изпирането на парите и финансирането на тероризма. Имаме прелестен екип от 30 души, които са обучавани в Съединени американски щати по най-високите стандарти и критерии, означи Тренчев в студиото на " 120 минути " по Би Ти Ви.

" Действията на българските управляващи са неуместни, непотребни и огромна част от тях - противозаконни. Ние ще отговорим по подобавящия метод на това ", съобщи Тренчев.

Той отхвърли изказванията, че компанията му финансира терористи и още веднъж ги дефинира като “абсурдни ”.

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със общоприет текст. Това е, което е показано и на сътрудниците ни, арестувани за малко в София ”, сподели той.

По думите му формалните обвинявания - неговото и на Коста Кънчев, към момента не са връчени.

Тренчев съобщи изрично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния лист на търсени лица на израелските служби.

“Освен това, той не е клиент на Nexo ”, посочи той в ефира на Нова телевизия, опровергавайки формалната теза на прокуратурата.

Тренчев изясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в листата.

“Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в действително време ”, изясни Тренчев. Той посочи, че това е сертифицирана стратегия, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. Тя се употребила от Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.

“Това е допустимо единствено при блокчейн технологиите и криптовалутите ”, разясни Тренчев.

Това, което българската прокуратура е обяснила като “международно партньорство ”, се показва в даването на софтуерното решение, сподели Тренчев.

“Това е безусловно неуместно обвиняване ”, безапелационен е той. Според него аргументите на българската прокуратура са политически. “Беше комфортен миг звучно да се ударят партии като Политическа партия и Демократична България и да се саботира третият мандат ”, счита той.

По думите му той е знаел за някои от даренията към “Да, България ”, направени от негови чиновници, “но не съм изследвал и не съм се вмешателства по никакъв мотив в тяхното решение да изразят гражданските си позиции ”, сподели още той.

Тренчев отхвърли думите на експремиера Бойко Борисов, че “това е метод да се заобиколят разпоредбите ”.

“Трогателно, в действителност прочувствено. Това идва от човек, за който знаете какви подозрения има в обществото. Това е явен знак към проспериращия и преуспяващ IT бранш в България ”, сподели още той.

Тренчев удостовери, че се познава със съпредседателя на Демократична България - Христо Иванов.

“Познавам Христо Иванов. Аз съм бил част от обществения живот в България преди години. Но не виждам по какъв начин това е съответстващо. Ние сме една шепа хора в България ”, разяснява Тренчев.

Той е безапелационен - двамата не са разговаряли за дарения.

“Не знам по какъв начин по-ясно да го кажа. Ние сме световна компания, която не предлага услугите си в България, която съумява без обществени средства, европейски фондове, публични поръчки и политически чадър ”, безапелационен е той.

“За страдание прокуратурата няма визия защо приказва ”, съобщи Тренчев.

Според прокуратурата транзакциите на компанията са на стойност 94 милиарда Тренчев разясни - цената е над 100 милиарда

“Ние имаме 5 млн. клиенти и милиони транзакции, за които следим всеки ден ”, изясни той и добави “просперираме все пак протичащо се в България ”.

Той сподели още, че “въпреки препоръките на всички наши другари и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета страна да има един образец за това по какъв начин иначе могат да се случват нещата - с изключение на кюлчета, пачки и мародерство ”.

Тренчев е категориен - Nexo ще съди България. “Топ префесионалисти на световно равнище ” към този момент правят оценка вредите, които се правят оценка на над 1 милиарда $.

“Ще отстоим своите ползи ”, съобщи съоснователят на компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР