Модулните къщи, или както ги наричат - PopUp, се радват

...
Модулните къщи, или както ги наричат - PopUp, се радват
Коментари Харесай

Строят прозрачен дом за 10 дни, вижте къде

Модулните къщи, или както ги назовават - PopUp, се радват на все по-голяма популярност. В напълно близко бъдеще може би това ще са най-търсените домове в света, предсказват експерти. Къщите на бъдещето са по-безопасни, зелени и по-евтини. За да ги изградим обаче, се желае съществено да преосмислим обичайните техники на строителство.

Къща от сглобяеми модули е издигната единствено за 10 дни и коства $80 000. Тя се намира в Русия, само че строителят й към този момент приема предварителни поръчки в Съединени американски щати за още сходни домове, споделя Architecture and Design.

Сгушен в гората на Казан, град в югозападната част на Русия, този DublDom заема повърхност от 1184 квадратни метра. Това е една от няколкото модулни къщи DublDom. Те са проектирани от основаната в Москва компания „ Bio Architects ” на проектант Иван Овчинников. Това, което прави домовете DublDom толкоз специфични, е концепцията на архитектите в дома да се поддържат ниски разноски. За задачата те употребяват материали като метал, дъска за плевня и стъкло. Тези материали са освен евтини, само че и способстват за елегантната, съвременна хармония на къщите.

Готовата линия DublDom употребява модифицирани модулни елементи, а в приключен тип къщите варират от 280 до 1400 квадрата и костват сред $23 000 и $100 000. Специално тази къща има осем стаи и коства 80 000 $. Домът е планиран и издигнат за семейство, което преди тества DublDom, но в по-малък вид ​-от 430 квадратни метра - единствено за една година. След това обаче жителите вземат решение, че се нуждаят от по-голяма версия на къщата. Благодарение на огромните капандури, стъклените стени и откритите греди домът получава доста естествена светлина, а целият интериор е изработен от варосана солидна борова дървесина, което ви кара да се чувствате като че ли живеете навън. При построяването на къщата са употребявани материали на Knauf, VELUX, Thorma, Ikea.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР