Модулът Пирс от руския сегмент на Международната космическа станция (МКС)

...
Модулът Пирс от руския сегмент на Международната космическа станция (МКС)
Коментари Харесай

Роскосмос изпраща нов сегмент на МКС на мястото на "Пирс", който ще изгори над Тихия океан

Модулът " Пирс " от съветския сегмент на Международната галактическа станция (МКС) ще падне в понеделник в Тихия океан, откакто освободи място за съединяване на многоцелевия лабораторен модул " Наука ", заяви ТАСС.

" Отделянето от МКС е планувано за 13:56 часа московско време, а рухването в океана - за 17:51 часа на 26 юли ", оповестиха от Роскосмос.

Модулът ще се придвижи благодарение на товарния транспортен съд " Прогрес МС-16 ", който към този момент е свързан за " Пирс ". В 13:53 часа ще бъде дадена команда за разкачане, като физическото обособяване е планувано за 13:56 часа.

Двигателната установка на " Прогрес МС-16 " за излизане от орбита ще бъде включена в 17:01 часа. Към 17:42 часа се чака навлизането на " Пирс " в плътните атмосферни пластове, а 10 минути по-късно неизгорелите детайли от модула ще се потопят в Тихия океан, надалеч от транспортните направления - на 3600 км от Уелингтън и 5800 км от Сантяго.

Модулът " Пирс " беше изстрелян в орбита на 15 септември 2001 година и се използваше като порт за съединяване на товарни и пилотирани галактически кораби към МКС. До ноември 2020 година космонавтите го използваха и за излизане в космоса.

На мястото на " Пирс " ще се скачи новия лабораторен модул " Наука ", който би трябвало да се приближи до МКС в сряда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР