Модно ревю с опит за рекорд на Гинес ще се

...
Модно ревю с опит за рекорд на Гинес ще се
Коментари Харесай

Опит за рекорд на Гинес: Дизайнерка стяга модно ревю край Дунава във Видин

Модно ревю с опит за връх на Гинес ще се състои във Видин на 9-и септември, сподели Вяра Бориславова, дизайнер и създател на плана.
„ Рекорди за фешън дефилета има доста, при нас особеното е, че вършим ревю по поречието на река, по тази причина го нарекохме „ Срещу течението “, разясни още тя.
Дефилето стартира от Речната гара във Видин и ще продължи до средновековната цитадела „ Баба Вида “. Дължината на " стилния подиум " е 1,5 км, по него ще дефилират 100 манекенки. Сценарист и режисьор на проявата ще бъде проф. доктор Александър Илиев.
„ От доста от дълго време имам концепция за огромно и грандиозно събитие. Аз съм родена и отраснала във Видин и виждайки тази дига всекидневно, тя ми наподобява на подиум “, описа за концепцията на събитието дизайнерката. Нейната фантазия е по-късно дефиле сходна демонстрация да се провежда всяка година и Видин да се трансформира в столица на модата с гостуващи дизайнери.
„ С това ревю желая да кажа доста неща – човек не би трябвало да се носи по течението, в случай че имаш вътрешен ентусиазъм, би трябвало да се бориш с него и съвсем като рибките да намериш своята посока “, сподели за посланието на събитието Бориславова.
За това по какъв начин се влюбва в модата, Вяра описа: “Имахме домашна шевна машина у дома и когато бях дребна, един ден взех решение да седна и да си ушия нещо, без да запитвам никого. Счупих я, омотах конците и когато баба ми разбра, ми сподели по какъв начин се шият обикновени неща. Така се възпламених и започнах да разпарям остарели облекла в дрешника, с цел да видя по какъв начин са зашити и след това още веднъж ги зашивах “. Тя не е учила мода, приключила е бизнес и финанси, а след това и сценография в Нов български университет.
В събитието ще вземат участие младата певица Деница Петрова - DeВЯРА, оркестър " Симфониета “ - Видин, артистът Деян Донков и Яна Руйчева-Захариева, един от най-успелите български модели зад граница с корица на испанското издание на сп. " Vogue ", сподели организаторката. Около крепостта „ Баба Вида “ ще бъдат обособени щандове на спонсори, кътове за фотоси, шатри с продажби на ръчно направени артикули, зона за храна и детска зона.
На идващия ден ще се провежда благотворителен търг, на който ще се продадат част от роклите.
" Целта е със събраните средства да създадем пространство във Видин, което да е обвързвано с модата, да има шевни машини, маси за кроене, платове ", изясни още Бориславова.
Главен преподавател и гостуващ учител по мода и бизнес развиване в новооткрития център ще е самата тя./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР